Lucrările de reabilitare a rețelei de termoficare în întârziere!

În luna august, doar 22 din cei 50 km promiși pentru anul acesta!

Din cei 63 de kilometri de rețea primară de termoficare care urmează a fi reabilitați cu finanțare din bugetul local, până în luna august, au fost schimbați „cam de ordinul” a 22 de kilometri, conform primarului general al Capitalei Nicușor Dan.

„Din 63 (… de km n.r.), avem cam de ordinul 22 de kilometri”, a declarat Nicușor Dan.

Inițial, edilul spera să reușească reabilitarea a 50 de kilometri de rețea primară de termoficare, anul acesta, acum, după jumătatea anului, speranța domniei sale a scăzut la 35 de kilometri.

Piața Romană – Mihalache, unde sunt cei 400 de metri?

Cât privește una dintre lucrările de schimbare a rețelei primare de termoficare pe care edilul Capitalei le tot anunță din luna iunie, cea de pe tronsonul Piața Romană – Bulevardul Ion Mihalache, Nicușor Dan susține că s-ar fi înlocuit 400 de metri, deja.

„… Conform raportărilor din teren, au făcut 400 de metri, anul ăsta. (…) Din momentul în care au început, am solicitat cifrele de la ei. Și astea au fost, 400 de metri”, a răspuns Nicușor Dan la o întrebare București FM.

Nu am reușit, însă, să localizăm nicio lucrare la conducte de termoficare, pe acest tronson, până acum.

Cei 210 km de reabilitat pe fonduri europene imposibil de tetminat în 2023!

În ceea ce privește cei 210 kilometri de rețea primară de termoficare care ar urma să fie reabilitați cu finanțare europeană nerambursabilă, deși contractul a fost semnat chiar de către actualul primar general cu circa un an și nouă luni în urmă, în noiembrie 2020, abia urmează faza de evaluare a ofertelor depuse în cadrul procedurii de achiziție publică.
Această etapă ar mai putea dura „cam” încă o lună și jumătate, „probabil”, potrivit lui Nicușor Dan.
Apoi, pe parcursul toamnei și iernii, s-ar putea derula etapa de proiectare.
Lucrările nu se pot finaliza în 2023, așa încât fondurile europene vor fi „fazate” pe exercițiul bugetar european următor, susține edilul șef al Capitalei.

„Este o achiziție pentru care sunt cinci tronsoane, care totalizează 210 km. A fost o achiziție pe sistemul electronic de achiziții publice. S-au depus oferte pentru fiecare dintre cele cinci tronsoane. Și, acum, suntem în faza de evaluare a ofertelor. Probabil că mai durează cam o lună și jumătate până la declararea proiectelor câștigătoare. După care, împreună cu firmele care vor fi declarate câștigătoare și cu Termoenergetica, trebuie să avem o discuție, astfel încât, pe perioada de până în februarie, cât nu se poate lucra în teren și trebuie făcută proiectarea, să se facă proiectarea exact pe segmentele pe care se poate interveni, în primăvară.
(…) Este un proiect la care fosta administrație a lucrat pe toată perioada mandatului. Este un proiect care a fost semnat în noiembrie sau decembrie 2020, (…) prima oară. Proiectul a fost semnat de mine, în noiembrie sau decembrie 2020. Proiectul de la început, fiind semnat în noiembrie-decembrie 2020 pentru patru ani, era clar că nu se încadrează în 2023″, a răspuns Nicușor Dan la întrebările București FM.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.