”Desprinderi”, expoziția Noricăi Veșcă, la TNB, în august

O expoziție de pictură poate fi o foarte bună alegere pentru o zi liberă, de sărbătoare, petrecută în Capitală.

La TNB, în foaierul Sălii Media, vă puteți bucura de o călătorie în universul plin de culoare al pictoriței Norica Veșcă. Artista alege să ne vorbească prin lucrările sale despre frumos, despre copilărie, despre această planetă albastră cu tot ceea ce conține ea mai vibrant. Pășind în expoziție, ne desprindem pentru câteva zeci de minute de cenușiul de afară, de grijile cotidiene și, mai ales, de știrile despre război.

Din acest motiv, și titlul ales este ”Desprinderi”. Cele peste 50 de lucrări, unele figurative, altele abstracte, au fost realizate în perioada pandemiei.

Și se pare că picturlie s-au împrietenit foarte tare cu spațiul de la TNB, pentru că expoziția a fost prelungită pentru a treia oară. O puteți vizita până la finalul lunii august. Accesul este liber, ”Ciocăne, și ți se va deschide!”.

 

Absolventă a Universității Naționale de Arte, promoția 2000, la clasa profesorului Ștefan Câlția, Norica Veșcă este, la rândul său, profesorară de arte plastice, organizând ateliere pentru cei mici.

Artista a beneficiat de burse de studii în Grecia și Egipt, a participat la simpozioane și tabere de creație și este câștigătoare a numeroase premii.

Este membră a Uniunii Artiștilor Plastici.

A avut expoziții personale anuale la: Teatrul Național București, Institutul Cultural Român, Palatul Mogoșoaia, Biblioteca Națională, Muzeul Țăranului Român.

Realizează și pictură de decor pentru filme, pictură  de costum, lucrând pentru mai multe producții străine făcute la noi.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.