Debut al lucrărilor la primul lot al autostrăzii A7 Ploieşti-Buzău

Foto: Sorin Grindeanu/ facebook

Astăzi încep lucrările pe primul lot al autostrăzii A7 Ploieşti-Buzău. Este vorba despre tronsonul Ploieşti-Mizil, având o lungime de 21 de km şi un termen de 20 de luni pentru execuţie.

Constructor este o firmă din Italia care a încheiat recent un lot al autostrăzii A10 Sebeş-Turda, finalizat cu mare întârziere.

Autostrada Ploieşti-Paşcani, de 320 de km, are în total 13 loturi, dar contracte semnate sunt doar pentru primele două. Finanţarea lucrărilor este asigurată prin PNRR, cu condiţia finalizării lucrărilor cel mai târziu în august 2026.

La deschiderea şantierului pe primul lot al autostrăzii ministrul transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat  că această autostradă este „extrem de aşteptată” şi crede că va fi finalizată în termenele pe care constructorii le-au asumat prin contract.

„Astăzi s-a semnat ordinul de începere. E un lot de aproximativ 21 de km, un lot care are termen de finalizare 20 de luni. Deci, se intră în perioada de execuţie. (…) Este o autostradă extrem de importantă, aşteptată de către românii din această zonă până la Paşcani şi care, cred eu, cu constructori serioşi care se vor ţine de termenele angajate, va fi finalizată în termenele pe care le au asumat prin contract”, a spus ministrul.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.