Zelenski cere noi sanctiuni

Ucraina a lansat o noua initiativa cu scopul de a-si consolida relatiile cu tarile est-europene si baltice.
Noul format diplomatic si de securitate a carui activitate se desfasoara la nivelul consilierilor de politica externa ai sefilor de stat se intituleaza Initiativa Kiev, anunta presedintele ucrainean, Volodimir Zelenski.
Deoacamdata sunt implicati vecinii Ucrainei- Polonia, Ungaria, Romania, Slovacia si statele baltice dar liderul de la Kiev spune ca va implica treptat si alte tari.

Zelenski a cerut tarilor europene sa adauge un al 8-lea pachet de sanctiuni impotriva Rusiei, pe motiv ca “indrazneala Rusiei devine mai mare cu cat intervalul dintre pachetele de sanctiuni este mai lung”.

Ucraina va primi un nou pachet de asistenta de securitate din Statele Unite in valoare de 775 de milioane de dolari.
Vor fi expediate Kievului rachete suplimentare pentru sistemele HIMARS alaturi de 16 piese de artilerie Howitzer de 105 milimetri cu 36 de mii de proiectile.
In premiera, Pentagonul va furniza Ucrainei 15 drone de cercetare Scan Eagle care pot zbura la altitudini de pana la 6 mii de metri cu o autonomie de 18 ore.
Este a 19-a retragere de echipamente din inventarele Pentagonului pentru Ucraina din august 2021 pana acum.

Germania va repune in functiune inca o centrala de rezerva pe baza de carbune saptamana viitoare, incercand sa economiseasca rezervele de gaze pentru iarna.
Germania si-a propus sa elimine treptat productia de energie pe baza de carbune cel tarziu în 2038 insa razboiul din Ucraina si perturbarile de pe piata energiei au determinat reactivarea unor centrale.
Nemtii au repus in functiune prima centrala pe carbune la inceputul lui august.
Gazele reprezinta sursa celei mai mari parti a sistemelor de incalzire a locuintelor din Germania.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.