Cristian Pîrvulescu – „Democrația este în suferință”!

Sursa foto: Radio Romania Actualitati

Despre conflictele mocnite și crizele multiple ale planetei, despre derivă și pericolele ascunse ale ascensiunii iliberalismului, au discutat în emisiunea „Serviciul de Noapte” de la RRA, Maria Țoghină și politologul Cristian Pîrvulescu, decanul Facultății de Științe Politice din cadrul SNSPA.

„Noi vedem acuma, de exemplu, că democrația este în suferință, nu doar în România. România pare să fie de fapt, o țară în care lucrurile stau puțin mai bine… vedem Ungaria, vedem Polonia. Sigur că există oare chiar schimbări în Slovenia, în Slovacia, în Cehia, dar uitați-vă la Bulgaria, care stă să se prăbușească și care este într-o criză politică perpetuă. Vedem ce se întâmplă în zona Balcanilor de Vest, unde Ungaria și Rusia, de altfel foarte bine aliate, încearcă să producă tulburări.

În condițiile astea, putem să spunem că România a evoluat încet, doar că, datorită diversității sale, până la urmă, a reușit să găsească un echilibru democratic pentru moment, pentru că nu putem să facem predicții absolute.”, a spus Cristian Pîrvulescu.

Întregul interviu se găsește aici.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.