Filosoful Mihai Șora realizează un serial de eseuri pentru Radio România Cultural

Radio România Cultural anunță difuzarea unui serial de eseuri scrise și înregistrate de filosoful Mihai Șora pentru singurul post național dedicat exclusiv culturii.

Cele 10 eseuri despre timp și timpurile pe care le trăim vor fi difuzate zilnic, din 5 septembrie, în emisiunea GPS Cultural, de la ora 17.30.

Conștiința timpului, legăturile cu semenii, vârstele, lumea lui Proust, traiul în armonie cu tine însuți, acceptarea celuilalt, judecata în nuanțe de gri, și nu în alb sau negru, blândețea sunt câteva dintre temele, conceptele, puse în discuție cu erudiția, verva, vioiciunea caracteristice acestui atât de implicat om de cultură și transmise radiofonic într-un discurs actual și accesibil publicului larg.

Filosoful nu uită să amintească, însă, că nu îi place să dea sfaturi de viață, să facă liste cu reguli, pentru că nu crede că are autoritate pentru așa ceva și pentru că „legea morală este de căutat în tine, la fel cum cerul este deasupra ta”.

Seria de eseuri intitulată „Cerul stelelor fixe” este coordonată de Anca Mateescu, care speră că acestor prime ediții li se vor alătura, în curând, și altele.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.