Proiect pentru consolidarea şi amenajarea Pinacotecii Bucureşti

Foto: MMB

Consilierii municipali vor dezbate în şedinţa de miercuri un proiect care prevede consolidarea, amenajarea interioară, reparaţii ale faţadelor şi refacerea instalaţiilor la Pinacoteca Bucureşti, din Strada Lipscani nr. 18-20.

Investița se ridică la peste 49 de milioane de lei, iar durata de execuţie a lucrărilor este estimată la 21 de luni.

Potrivit referatului de aprobare, imobilul este clasificat ca monument istoric de clasa A şi face parte din zona protejată 27 – nucleul monumental zona Stavropoleos, subzona Cp4, cu un regim de înălţime S+P+2E+Pod.

Conform expertizei tehnice, clădirea se încadrează în clasa de risc seismic RSII, din care fac parte clădirile susceptibile de avariere majoră la un cutremur, care pune în pericol siguranţa utilizatorilor, dar la care prăbuşirea totală sau parţială este puţin probabilă.

Conform memoriului tehnic general, clădirea este nefolosită din anul 2013, când a intrat în proprietatea Primăriei Municipiului Bucureşti, iar ultimele modificări interioare au fost făcute de fostul proprietar, Banca Comercială Română, pentru a servi nevoilor de funcţionare. Clădirea a fost folosită, sezonier, pentru a găzdui Festivalul Art Safari, compartimentările uşoare din gipscarton rămânând până în prezent neevacuate din imobil.

Pe 25 februarie, printr-o hotărâre de Consiliu General, s-a aprobat transmiterea imobilului din administrarea Muzeului Municipiului Bucureşti către Administraţia Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic în vederea realizării
lucrărilor de consolidare şi amenajare.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.