LIVE Foto & video: RĂZBOI în Ucraina! Contraofensivă la Herson!

Update 15:00: UE a donat Ucrainei peste 5 milioane de tablete de iodură de potasiu pentru protecţia în faţa riscului de radiaţii.

………………………………………………………………………………………………..

Update 14:00: 61 de nave care transportă aproximativ 1,5 milioane de tone de cereale au părăsit Ucraina, a anunțat Ministerul Infrastructurii de la Kiev, transmite Reuters.

………………………………………………………………………………………………

Update 13:00: Ministerul rus al Afacerilor Externe a condamnat demolarea de monumente din epoca sovietică în statele baltice, informează Reuters.

…………………………………………………………………………………………………

Update 12:00: Ministrul britanic al Apărării transmite că forțele armate ucrainene au intensificat ritmul tirurilor de artilerie în sudul Ucrainei.

……………………………………………………………………………………………………

Update 11:00: Preşedinţia Ucrainei a anunţat marţi că în „aproape întreaga” regiune Herson din sudul ţării, ocupată de forţele ruse, se dau „lupte intense”, transmite AFP.

…………………………………………………………………………………………………….

Update 10:00: Miniştrii apărării ai ţărilor din UE sunt hotărâţi să deschidă, în timpul unei reuniuni la Praga, calea pentru organizarea unei misiuni europene de antrenament pentru forţele militare ucrainene, a anunţat marţi şeful diplomaţiei europene Josep Borrell, informează Reuters.

„Situaţia pe teren continuă să fie foarte rea. Ucraina are nevoie de sprijinul nostru şi noi vom continua să-i acordăm sprijin. Cred că trebuie să ajungem astăzi la un acord politic general, global (asupra misiunii de antrenament)… Cred că vom avea undă verde pentru această misiune. Este momentul să acţionăm, este momentul să luăm decizii”, a spus Borrell în faţa jurnaliştilor, la sosirea pentru discuţiile ce vor avea loc la Praga.

……………………………………………………………………………………………………

Armata ucraineană a străpuns liniile de apărare ale trupelor ruse în mai multe sectoare de pe linia frontului din apropiere de oraşul Herson, ocupat de Moscova încă de la primele zile ale invaziei în Ucraina. Potrivit consilierului în cancelaria prezidenţială de la Kiev, Oleksii Arestovici, soldații ucraineni desfăşoară în mod activ ofensiva împotriva trupelor invadatoare ruse.

Într-un interviu video pe Youtube, Oleksii Arestovici a mai spus că forțele ucrainene au bombardat feriboturile pe care Moscova le folosește pentru a aproviziona teritoriul ocupat de ruși de pe malul de vest al râului Dnipro, în regiunea Herson.

Moscova a recunoscut că a fost nevoită să riposteze la trei atacuri ale forţelor ucrainene, dar insistă că acestea nu au avut succes, informează BBC.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.