Al doilea centru „Blue Dot” pentru refugiații ucraineni deschis în Capitală!

Sursa foto: Mircea Apostolescu

Pe Bulevardul Regina Elisabeta nr. 75, chiar la Piața Mihail Kogălniceanu, UNICEF a deschis, în colaborare cu Primăria Capitalei, un al doilea centru de tip „Blue Dot”. Primul centru de acest tip a fost deschis încă din luna aprilie, la Romexpo.

Aici, copiii din familiile defavorizate pot primi haine, produse de igienă și rechizite pentru începerea noului an școlar, toate provenite din donații. În plus, refugiații ucrainieni au la dispoziție servicii de consiliere. Ei pot afla care sunt procedurile pe care trebuie să le îndeplinească pentru a beneficia de sprijinul pe care îl acordă atât instituțiile guvernamentale, cât și autoritățile locale.

Sursa foto: Mircea Apostolescu

„(…) Sunt informații pe care UNICEF le centralizează de la Ministerul Educației, de la aparatul central, de la aparatul local și dinspre firmele care caută personal. Da? Sunt mici antreprenori sau firme mai mari care caută personal pentru angajare.

(…) Deci, prin acest centru, beneficiază, din donații, de haine pentru copii, de încălțăminte pentru copii, de rechizite, că începe școala, săptămâna viitoare, de produse de igienă. Și, de asemenea, în acest centru „Blue Dot” care se deschide astăzi, beneficiază de consultanță, atât psihologică, cât și juridică. Un refugiat, dacă nu are acte, este foarte complicat să se integreze în peisajul bucureștean. Dacă nu ai o adresă, dacă nu ai acte, e foarte dificil să îți înscrii copilul la o grădiniță, la școală… Da? Și, atunci, practic, este un point of entry, dacă vreți, acest „Blue Dot”, este o interfață care ajută fiecare mămică să afle informațiile într-un mod centralizat, atât de la Guvern, cât și din partea Municipalității despre ce are de făcut ca să rezolve problemele… ”, a răspuns viceprimarul USR al Capitalei, Horia Tomescu, la o întrebare București FM.

Această prezentare necesită JavaScript.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.