LIVE Foto & video: RĂZBOI în Ucraina! UE suspendă relaxarea regimului de vize pentru cetăţenii ruşi

arhiva

Update 15:00: Inspectorii de la Agenția Internațională pentru Energie Atomică au sosit joi la centrala nucleară de la Zaporojie, controlată de ruși.

………………………………………………………………………………………………………..

Update 14:00: Rusia a lansat joi un amplu exerciţiu militar cu peste 50.000 de soldaţi în estul ţării, potrivit dpa.

………………………………………………………………………………………………………….

Update 13:00: Directorul Consiliului de Administrație Lukoil a murit după ce ar fi căzut de la etajul șase al spitalului în care era internat. Ravil Maganov avea 67 de ani.

………………………………………………………………………………………………………..

Update 12:30: Volodimir Zelenski s-a întâlnit pentru a doua oară în câteva zile cu liderii armatei, ai serviciilor de informaţii şi ai poliţiei, relatează joi dpa.

Zelenski a declarat miercuri seara la Kiev că liderii militari i-au prezentat evoluţiile de pe front, însă nu a dorit să ofere detalii.

„Voi spune doar un lucru: vreau să le mulţumesc, în numele serviciilor noastre de informaţii, tuturor oamenilor care ne susţin puternic în sudul ţării, în special în Crimeea”, a mai spus el.

Sursa foto: Володимир Зеленський /facebook

…………………………………………………………………………………………………

Update 11:40: Numărul refugiaţilor proveniţi din Ucraina care au ajuns în alte ţări din Europa ca urmare a invaziei ruse, declanşată în urmă cu mai bine de jumătate de an, a depăşit miercuri şapte milioane, potrivit statisticilor actualizate zilnic de Agenţia Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi (UNHCR), transmite EFE.

……………………………………………………………………………………………………

Update 10:00: Autorităţile ucrainene au acuzat joi Rusia că a întreprins lovituri de artilerie asupra oraşului Energodar, unde se află centrala nucleară Zaporojie, chiar în ziua în care o misiune a Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA) urmează să ajungă acolo, informează AFP. În acelaşi timp, Moscova a acuzat armata ucraineană că a organizat o debarcare a unor „sabotori” în apropierea centralei nucleare.

……………………………………………………………………………………………………

Miniștrii de externe din Uniunea Europeană au decis să suspende acordul care relaxa regimul de vize cu Rusia, în urma unei întâlniri informale la Praga.

Acest lucru va face ca procesul de obţinere a vizelor de către cetăţenii ruşi să fie mai greu şi mai lung, în contextul invaziei ruse din Ucraina, a anunţat şeful diplomaţiei europene, Josep Borrell.

Vizele erau deja acordate unui număr limitat de categorii de cetăţeni ruşi.

Borrell a mai declarat că ţările care se învecinează cu Rusia pot lua măsuri la nivel naţional pentru a restrânge intrarea în Uniunea Europeană.

El a precizat totuşi că aceste măsuri trebuie să fie conforme cu regulile spaţiului Schengen şi a subliniat că este important ca membrii societăţii civile ruse să se poată deplasa în continuare în Uniunea Europeană.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.