BIAS 2022 se amână pentru duminică!

Foto. Alexandru Dolea

Mitingul aerian BIAS 2022 se amână pentru 4 septembrie, duminică, din cauza vremii nefavorabile, iar vineri şi sâmbătă vor fi antrenamente şi va putea fi vizitată expoziţia statică interioară şi exterioară, a anunţat, într-o conferinţă de presă, directorul Aeroclubului României, George Rotaru, şi unul dintre cei mai experimentaţi piloţi.

El a dat asigurări că show-ul aerian va fi unul impresionant, presărat cu tot felul de surprize.

Purtătorul de cuvânt al Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti (CNAB), Valentin Iordache, a precizat că sâmbătă va fi deschisă zona publică, inclusiv zona de alimentaţie publică. Potrivit acestuia, zona de expoziţie anul acesta este mult mai mare decât de obicei.

La expoziţia statică, Administraţia Română a Serviciilor de Trafic Aerian ROMATSA va fi prezentă cu stand propriu, unde doritorii se pot informa cu privire la activitatea de control de trafic aerian.

Operatorul naţional de transport aerian de pasageri va fi şi el prezent la demonstraţiile BIAS 2022 cu o aeronavă Boeing 737-700, iar la expoziţie cu un ATR, producţie 2020.

Foto. Alexandru Dolea

Valentin Iordache a venit şi cu o serie de recomandări pentru cei care vor participa la show-ul aerian BIAS 2022, în condiţiile în care sunt aşteptaţi şi aproximativ 50.000 de spectatori simultan în anumite momente.

„Ne aşteptăm să fie foarte aglomerat duminică seară la momentul de vârf al evenimentului, adică să avem atunci aproximativ 50.000 de spectatori simultan pe platforma de aici de la Băneasa şi Romaero. De asemenea, având în vedere că evenimentul se va întinde pe o zi şi jumătate, aproape două, este posibil să depăşim recordul ultimilor ani dinainte de pandemie, mă refer aici la 100 -120 de mii de spectatori.

Recomandarea noastră către cei care vin este să nu vină cu autoturismul, pentru că nu sunt locuri de parcare în zonă nici gratuite, nici plătite – este foarte aglomerată zona Băneasa şi dacă nu este BIAS aici – şi să-şi ia haine adecvate condiţiilor meteo. Asta înseamnă şi protecţie solară, dar şi haine ceva mai groase dacă mai ales mâine vremea va fi mai puţin plăcută. Să nu uităm că la 16 grade şi vânt relativ puternic senzaţia de frig este accentuată. Să ţineţi cont că totul se desfăşoară pe o platformă deschisă, unde senzaţiile de frig şi de cald sunt mai accentuate”, a declarat Valentin Iordache.

Această prezentare necesită JavaScript.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.