Ciprian Ciucu – „Femeile trebuie să ocupe și funcții de decizie, în administrație”!

arhiva

Femeile sunt bine reprezentate, în administrație, atât în cea centrală, cât și în cea locală. Problema este acolo unde ele nu sunt suficient reprezentate în funcțiile înalte de decizie din administrație, a declarat, pentru București FM, primarul Sectorului 6 și președinte al PNL București, Ciprian Ciucu.

Edilul din Calea Plevnei și șeful liberalilor bucureșteni spune că încurajează femeile să se prezinte la concursurile pentru ocuparea posturilor de decizie, atât la nivelul ministerelor, cât și în administrația publică locală.

Ciucu crede că femeile sunt bine reprezentate, în administrație, în zona de asistență socială, de îngrijire și în cea a educației, dar prezența lor mai semnificativă ar fi de dorit și în alte domenii ale administrației, precum urbanismul, unde ar putea aduce o perspectivă unică, străină bărbaților.

„(…) În administrație, femeile sunt bine reprezentate. Problema este acolo unde ele nu sunt reprezentate la nivel de decizie, deci pe pozițiile înalte, de management din administrație, poziții care țin de directori generali în ministere, în primării. Și cred că trebuie să fie încurajate ca să ocupe și astfel de poziții. Să vină la concursuri, să se prezinte. Pentru că e nevoie și de o perspectivă de gen, în administrație și în luarea deciziei. Asta ce înseamnă? Femeile sunt mult mai atente la modul în care poate să fie organizat spațiul urban pentru femei. Sunt lucruri pe care bărbații nu le știu, pentru că nu au direct experiența pe care dânsele o au. Și, de aceea, eu militez pentru un echilibru în acest domeniu. (…)

Femeile sunt bine reprezentate pe sectoarele de îngrijire, pe sectoarele de educație, dar cred că ar fi foarte bine venit o mai bună reprezentare, de exemplu, în urbanism. Noi am avut și avem în proiectare parcuri. Și cineva mi-a pus întrebarea: bine, dar cum parcurile pe care voi le proiectați, la primărie, răspund nevoilor de socializare ale tinerelor fete, care au 16-18 ani? Pentru ele faceți ceva? Pentru că băieții au skate-park, au baschet, au lucruri pe care le fac mai degrabă băieții. Și ne-am pus această întrebare. Și am zis: cum și-ar dori fetele să fie amenajat un parc, un spațiu, pentru ca ele să petreacă timp liber de calitate, în condiții de siguranță?

Evident că prezența lor în administrație ar ajuta – acesta fiind doar un singur domeniu în care dau exemplu, urbanismul, ar ajuta ca să venim cu proiectări mult mai echilibrate”, a declarat Ciprian Ciucu pentru București FM.

Declarațiile edilului Sectorului 6 și lider al liberalilor bucureșteni au survenit aseară, cu prilejul participării lui Ciprian Ciucu la dezbaterea „Cum deschidem drumul femeilor în politică?”, organizată de către PNL București.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.