LIVE Foto & video: RĂZBOI în Ucraina! Moscova: ”Rusia are resurse pentru a încheia războiul învingând Ucraina”

Update 16:00: A sosit momentul să fie stabilită o plafonare a preţului gazului rusesc, care vine prin conducte spre Europa, pentru a lupta contra încercărilor preşedintelui Vladimir Putin de a manipula piaţa europeană a energiei, a afirmat vineri preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, transmite Reuters.

De asemenea, preşedintele Comisiei Europene a cerut măsuri pentru taxarea suplimentară a profiturilor excepţionale pe care le fac furnizorii de electricitate din actuala criză a gazelor, iar banii să fie folosiţi pentru sprijinirea companiilor şi a cetăţenilor vulnerabili.

…………………………………………………………………………………………………………..

Update 15:00: Rusia a ameninţat vineri că va înceta să vândă petrol şi gaz natural acelor ţări care-i impun plafoane de preţ pentru aceste resurse energetice, plafoane despre care Moscova consideră în plus că vor destabiliza semnificativ piaţa globală, transmite Reuters.

……………………………………………………………………………………………………………..

Update 14:00: Serghei Șoigu susține că forțele ucrainene au bombardat centrala nucleară ucraineană de la Zaporojie și a acuzat din nou țara pe care a invadat-o de „terorism nuclear”.

……………………………………………………………………………………………………..

Update 13:00: La peste şase luni de la invazia Rusiei în Ucraina, aproape patru milioane de copii ucraineni au început joi un nou an şcolar, relatează Xinhua, citată de Agerpres.

………………………………………………………………………………………………………….

Update 12:00: Ambasada Rusiei la Washington a cerut autoritățile americane să respecte dreptul la opinie și să înceteze să se mai implice în campanii de propagandă împotriva mass-media rusești, relatează agenția rusă de presă TASS.

………………………………………………………………………………………………………

Secretarul Consiliului de Securitate și Apărare Națională de la Kiev, Oleksii Danilov, spune că agresorul rus ar trebui să mai aibă resurse doar pentru a plăti compensaţii Ucrainei după victoria Kievului în război, relatează portalul de știri Ukrainska Pravda.

Reactia sa este o consecinta in urma unei declarații provocatoare a şefei Consiliului Federației de la Moscova, Valentina Matvienko, născută în Ucraina, potrivit căreia „Rusia are resursele necesare pentru a pune capăt războiului din Ucraina cu victoria Moscovei”.

Valentina Matvienko, o apropiată a preşedintelui Vladimir Putin, este preşedinta Consiliului Federaţiei Ruse – camera superioară a parlamentului federal rus.

Oleksii Danilov îi sfătuiește pe ruși să economisească resurse pentru a putea plăti Ucrainei pentru daunele aduse infrastructurii distruse, pentru înmormântarea soldaților ruși lichidaţi zilnic cu sutele, de forțele ucrainene, dar și pentru viitorul proces la Curtea Penală Internațională.

„Către Valentina Matvienko, sclava Moscovei, un om fără onoare, blestemat de patria sa: trebuie să ştie că Rusia ar trebui să aibă o singură resursă – din care să plătească despăgubiri Ucrainei, gropile comune ale militarilor săi și o sentință echitabilă la Tribunalul de la Haga” – a transmis șeful Consiliului pentru Securitate Naţională al Ucrainei, Oleksii Danilov.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.