Centrala de la Zaporojie oprita complet

Update 16:00: Un sondaj Eurobarometru arată că românii susțin sancțiunile impuse Rusiei de UE și ajutorul pentru refugiații ucraineni, însă într-o măsură mai mică decât media UE.

………………………………………………………………………………………………………..

Update 15:00: Vladimir Putin este de părere că angajatorii ar trebui să garanteze locurile de muncă ale rușilor care se oferă voluntari pentru a lupta în Ucraina.

……………………………………………………………………………………………………

Update 14:00: Peste 400.000 de persoane au părăsit Rusia în prima jumătate a acestui an, relatează agenţia de ştiri RBC, preluată de Reuters.

…………………………………………………………………………………………………………

Update 13:00: Joe Biden a spus că Rusia nu ar trebui să fie declarată stat sponsor al terorismului.

………………………………………………………………………………………………………..

Update 12:00: Procurorul general al Ucrainei a estimat la peste 46.000 numărul crimelor de război, comise de Rusia pe teritoriul Ucrainei, de la începutul invaziei.

………………………………………………………………………………………………………..

Update 11:00: Ministerul britanic al Apărării a transmis că operațiunile ofensive ale Ucrainei în regiunea Herson au continuat în weekend.

………………………………………………………………………………………………………

Update 10:00: Forțele armate ale Ucrainei au publicat un nou bilanț cu pierderile pe care le-au provocat forețelor armate ruse.

………………………………………………………………………………………………………..

Ultimul reactor operational al centralei nucleare de la Zaporojie a fost debransat ieri de la retea. Anuntul a fost facut de operatorul Energoatom care precizeaza ca debransarea reactorului 6- singurul care mai functiona- a fost necesara dupa declansarea unui incendiu cauzat de bombardamente.

Focul a avariat linia electrica ce leaga unitatea de reteaua ucraineana.
Reactorul 5 a fost deconectat sambata iar celelalte 4 sunt deconectate de mai multe saptamani.

Cu 6 reactoare cu o capacitate de 1.000 de megawati fiecare, centrala Zaporojie se afla din martie in mainile fortelor ruse.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.