Vorba dulce mult aduce!

sticker.ly

Insultele ne rămân mai mult în minte decât complimentele, arata un studiu publicat în revista de specialitate ,,Frontiers in Communication” , realizat de mai mulți cercetători olandezi. Insultele au un efect mult mai puternic și mai îndelungat asupra oamenilor decât vorbele de bine.

Oamenii de stiință au testat 80 de femei față de care au rostit insulte în mod repetat. A reieșit că insultele au generat reacții imediate în partea creierului responsabilă cu atenția, iar efectul acestora a durat mult mai mult decât atunci când persoanelor li s-au adresat complimente. Cuvintele urâte au determinat reacții rapide chiar și atunci când nu li se adresau în mod direct participantelor la test, fapt care subliniază o sensibilitate crescută a oamenilor față de situații conflictuale sau antisociale.

Rezultatele testelor ne mai arată că suntem programați genetic să răspundem mult mai intens la emoții negative decât la cele pozitive, să le ținem minte mai mult și să reacționăm la fel oricât de mult s-ar repeta. Curios este faptul că olandezii au ales exclusiv femei pentru astfel de teste. Probabil ca in cazul acestora, reactiile ar fi fost mai greu de gestionat si probabil ca ar fi fost similare.

 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.