Rămâne de Văzut: Premierele weekendului în cinematografe

Începutul toamnei ne aduce noi premiere în cinematografe. ”Vortex” este o dramă de anul trecut, în regia lui Gaspar Noé, cu Dario Argento, Françoise Lebrun si Alex Lutz.

Considerat de publicația Screen International „cel mai matur film al regizorului Gaspar Noé”, Vortex este despre un cuplu de vârstnici care-și trăiește ultimele zile într-un apartament din Paris.

O altă dramă încadrată în categoria horror-sf este ”Men”, o producție de anul acesta. Regizorul Alex Garland, care a semnat și pelicula ”Ex Machina”, îi aduce de aceasta dată pe marele ecran pe Jessie Buckley, Rory Kinnear, Gayle Rankin și Paapa Essiedu.

Trecând printr-o tragedie personală, Harper se retrage în pitorescul mediu rural englezesc, sperând să găsească un loc în care va reuși să se vindece. Dar cineva sau ceva din pădurea din apropiere pare că o urmăreşte. Totul se transformă într-un coşmar marcat de amintirile şi de temerile ei cele mai sumbre.

Producția românească pe care o vedem în cinematografe este ”Balaur”, în Regia lui Octav Chelaru – un thriller cu Mălina Manovici și Alexandru Papadopol.

Ecaterina este profesoară de religie și soția preotului din oraș. Femeia începe o relație amoroasă cu Iuliu, un elev de 16 ani cu un trecut tumultuos.

Inspirat din fapte reale, Balaur urmărește povestea Ecaterinei care, în încercarea de a-l ține sub control pe iubitul ei mai tânăr și de a-și proteja familia, ajunge să-și piardă ea însăși controlul pe parcurs.

Pe platforma Netflix, cele mai așteptate titluri ale lunii septembrie sunt Blonde, o dramă regizată și scrisă de Andrew Dominik, cu Ana de Armas, ca protagonistă. Pelicula explorează prăpastia din ce în ce mai adâncă dintre persoana publică și cea privată a lui Marilyn Monroe.

Do Revenge” este o comedie neagră în stilul lui Hitchcock, despre o prietenie secretă care duce la răzbunare. Un film cu Maya Hawke, Camila Mendes și Austin Abrams, în rolurile principale.

În ”The Empress” aflăm povestea de dragoste dintre Prințesa Sisi și Împăratul Franz Joseph, care zguduie din temelii polii de putere de la curtea vieneză.

Pe lângă acestea, ne mai întâlnim și cu A Jazzman’s Blues, A Trip to Infinity, Athena, Bee and PuppyCat, Cobra Kai: Sezonul 5, Devil in Ohio, Drifting Home, Dynasty: Sezonul 5, Fate: The Winx Saga: Sezonul 2, Get Smart With Money, Heartbreak High, Thai Cave Rescue, A Quiet Place, Nocturnal Animals, War Dogs și Copacul dorințelor: Amintiri din copilărie.

Din 30 septembrie va putea fi urmărit și Entergalactic – un program special Netflix. Muzica, arta și moda se întâlnesc într-un lungmetraj animat care spune povestea a două suflete aflate în căutarea iubirii.

Acestea sunt noutățile de pe Netflix și premierele din cinematografe. Ai ce vedea, de ascultat e bucurestifm.ro.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.