LIVE Foto & video: RĂZBOI în Ucraina! S-au împlinit 200 de zile de rezistenţă ucraineană!

Update 16:30: Loviturile ruse au dus din nou la întreruperea alimentării cu apă şi cu energie electrică a oraşului Harkov, a declarat luni primarul acestui al doilea cel mai mare oraş din Ucraina, informează Reuters.

„Situaţia din această noapte s-a repetat. Din cauza loviturilor (ruse)… alimentarea cu apă şi cu energie electrică a fost oprită”, a spus Ihor Terehov, adăugând că serviciile pentru situaţii de urgenţă lucrează la restabilirea alimentării.

…………………………………………………………………………………………………….

Update 13:00: Kremlinul a suspendat referendumurile de anexare a teritoriilor pretinse de forțele ruse în Ucraina.

……………………………………………………………………………………………………..

Update 11:30: Potrivit unei postări a Statului Major Ucrainean de pe Facebook, armata ucraineană i-a forțat pe ruși să se retragă din mai mult de 20 de orașe și sate.

……………………………………………………………………………………………………….

Update 10:00: Potrivit AFP, președintele Ucrainei a declarat că armata sa a preluat controlul în oraşul strategic Izium, în estul Ucrainei.

……………………………………………………………………………………………………………

În ziua de război cu numărul 200, preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a ținut un discurs în care a mulțumit armatei pentru rezistența și loialitatea de care a dat dovadă.

”Este ziua 200 de resistenţă. De luptă. Războiul poporului nostru. Pentru libertate, pentru independenţă, pentru dreptul de a fi. În aceste 200 de zile, au reuşit multe, dar ce este cel mai important, drept urmare şi cel mai dificil, urmează. Şi vreau să le dedic acest discurs celor care sunt înainte. Cărora le este cel mai greu acum, când fac cel mai important lucru.

Aceştia sunt toţi apărători ai Ucrainei. Toţi cei care au rezistat cu curaj timp de 200 de zile, fiind exact motivul pentru care Ucraina rezistă. Puternică şi de aceea suntem liberi. De nezdrobit şi de aceea suntem independenţi. Luptătorii noştri, care l-au oprit pe inamic într-un mod eroic, acum îi împing pe ocupanţi în afară către nord, sud şi est. În toate direcţiile, dar mişcându-se într-o singură direcţie – înainte şi către victorie.

200 de zile de rezistenţă ucraineană. Aproape 5000 de ore. Aproape 300.000 de minute. Aproape 20 de milioane de secunde. Şi tot atâtea motive pentru a le spune ‘mulţumesc’ tuturor celor care au făcut asta posibil. De milioane de ori. Să le spunem că noi credem în ei, credem în victoria lor”, a spus Zelenski.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.