Danemarca va antrena soldati ucraineni

Danemarca va antrena soldati ucraineni pe teritoriul sau, a anuntat ministerul apararii de la Copenhaga, dupa exemplul a ceea ce face deja Marea Britanie pentru a sprijini Ucraina în fata invaziei ruse
Pana acum, Copenhaga a trimis instructori în Marea Britanie care a luat conducerea in materie de formare pe teritoriul sau de combatanti pentru armata ucraineanã.
Londra s-a angajat in iunie sa formeze in 4 luni 10 mii de militari ucraineni.

Statele Unite estimeaza ca Rusia a parasit in mare parte zonele pe care le ocupase in regiunea Harkov si multi soldaþi rusi care se repliasera in fata inaintarii trupelor ucrainene au trecut granita, revenind in Rusia.
Presedintele ucrainean, Volodimir Zelenski afirma ca Ucraina detine controlul deplin asupra a peste 4 mii de km patrati de teritoriu recucerit de la fortele ruse si stabilizeaza inca 4 mii de km patrati.

Presedintele Rusiei, Vladimir Putin a avut o convorbire telefonica cu cancelarul Germaniei, Olaf Scholz pe tema securitatii Centralei Nucleare de la Zaporojie.
Moscova sustine ca centrala este supusa atacurilor constante cu rachete de catre Ucraina fapt ce creeaza riscuri reale de catastrofa la scara larga.
De asemenea, presedintele rus a atras atentia cancelarului german asupra bombardamentelor continue a oraselor din Donbas de catre partea ucraineana in urma carora sunt ucisi civili si este distrusa infrastructura civila.

foto: UNIAN

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.