RĂZBOI în Ucraina! Zelenski: ”Atacul de la Krivoi Rog, un alt motiv pentru care Rusia va pierde”

Atacul Rusiei asupra oraşlui Krivoi Rog, din regiunea Dnipropetrovsk, ”este un alt motiv pentru care Rusia va pierde. Şi nu doar acest război, ci istoria însăşi. Istoria este scrisă de oameni, niciodată de sălbatici”, a declarat președintele ucrainean, Volodimir Zelenski.

Acesta a mai spus că astfel de atacuri nu vor ajuta la starea morală și psihologică a armatei ruse după înfrângerea suferită lângă Harkov.

”Atacul vostru cu rachete de astăzi, proiectile ruseşti care au ţintit Krivoi Rog, barajul de la acumularea Karachunivske, obiective care nu au nicio valoare militară deloc, lovind de fapt sute de mii de cetăţeni de rând, este un alt motiv pentru care Rusia va pierde. Şi nu doar acest război, ci istoria însăşi. Istoria este scrisă de oameni, niciodată de sălbatici. Cine veţi rămâne în istorie. Toţi cei care lansaţi aceste proiectile. Cei care au venit pe pământul nostru. Molâi. Sunteţi nişte molâi care duc un război împotriva civililor. Ticăloşi care, după ce au fugit de pe câmpul de luptă, încearcă să facă rău de undeva de departe. Veţi rămâne terorişti cu care propriilor nepoţi le va fi ruşine”, a susţinut Zelenski.

De asemenea, Zelenski a promis un răspuns al Ucrainei după acțiunile teroriste comise de trupele ruse.

”Vom răspunde teroriştilor pentru fiecare răutate, pentru fiecare rachetă, pentru fiecare obuz. Putem face asta”, a adăugat președintele ucrainean.

Amintim că pe 14 septembrie, trupele ruse au lansat un atac cu rachete asupra oraşului Krivoi Rog. Rachetele au lovit infrastructura critică a oraşului, inclusiv un baraj. Nivelul râului Inhuleţ a început să crească accelerat, ameninţând oraşul.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.