Număr record de vizitatori la Muzeul Naţional de Artă al României!

Peste 100.000 de persoane au vizitat în primele opt luni ale anului Muzeul Naţional de Artă al României, cu 10.000 mai mulţi decât în tot anul 2021, când s-au înregistrat 90.000 de participanţi.

Conform MNAR, în lunile iulie şi august a fost înregistrat un număr record de peste 30.000 de participanţi.

„Aceste cifre ilustrează interesul în creştere al publicului pentru programele noastre diversificate, în care muzeul se poziţionează în rolul de mediator în cunoaşterea, înţelegerea şi aprecierea nu numai a artelor frumoase dar şi a artelor spectaculare, muzică, teatru, cinema”, transmite MNAR.

În acest an au fost organizate expoziţiile „Pallady 150”, „Nostalgie. Amintire. Regăsire”, retrospectiva de pictură Tudor Zbârnea, conferinţele „Întâlnire la muzeu”, programul „Dincolo de cuvinte – Au-dela des mots”, ateliere educative destinate copiilor din mediile defavorizate, proiecţii de film, concerte şi sesiuni de comunicări ştiinţifice.

De la începutul sezonului estival peste 500 de persoane au participat la programul „Vacanţa la muzeu”, care a inclus ghidaje şi ateliere educative pentru publicul de toate vârstele.

Au venit în completarea programului: ghidajele derulate sub genericul „Capodopere ale artei româneşti din colecţia Zambaccian”, atelierele educative „Camping la muzeu” desfăşurate în Grădina Kretzulescu a muzeului, „Pictură în vilegiatură” – dedicate expoziţiei retrospective a artistului Tudor Zbârnea, „Aripi de înger” – din cadrul Galeriei de Artă Europeană.

„În prezent se pregătesc noi expoziţii care vor prezenta lucrări reprezentative ale patrimoniului naţional, dar şi evenimente speciale, precum lansarea în 21 septembrie a volumului „Les Films de Sainte-Orlan” despre creaţia celebrei artiste contemporane franceze Orlan, găzduirea festivalurilor „Bucharest International Film Festival” şi „SoNoRo”, lansarea unui nou program de ateliere educative pentru şcoli, grădiniţe şi familii, la care Muzeul Naţional de Artă al României vă aşteaptă”.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.