Calea Floreasca intră în reabilitare

Calea Floreasca, artera care leagă Nordul Capitalei de Centru, de cele ma multe ori aglomerată, va avea sens unic, pe porțiunea dintre Strada George Călinescu și Șoseaua Ștefan cel Mare. Una dintre cele patru benzi va fi dedicată exclusiv transportului în comun. Alte două vor fi transformate într-un sens unic pe care vor circula atât mașini, cât și autobuze. Cea de-a patra bandă, ocupată acum de mașini, va rămâne parcare, sau ar putea fi transformată în pistă pentru biciclete.

Cei care vor să circule în sens opus, spre Cartierul Floreasca, vor putea face asta pe strada Radu Beller, care se transformă la rândul ei într-o arteră cu sens unic, sau pe Șoseaua Barbu Văcărescu. Ideea s-ar putea extinde și pentru alte zone aglomerate din București, spun reprezentanții primăriei.

Printre arterele care ar urma să fie reconfigurate se numără, într-o primă etapă, Calea Dorobanți și Șoseaua Pantelimon. Pe Calea Dorobanți, pe porțiunea dintre piețele Charles de Gaulle și Dorobanți, Primăria are de gând chiar să desființeze spațiul verde dintre cele două sensuri, pentru a crea un culoar pentru autobuze.

Trotuarele de pe Calea Floreasca vor intra în reabilitare pentru a deveni practicabile pentru pietoni.

Lucrările încep în circa 2 săptămâni, după finalizarea pregătirilor de șantier necesare, a precizat consilierul general Nicorel Nicorescu, care a adăugat că se vor monta stâlpișori pentru eliberarea trotuarelor de mașini parcate ilegal.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.