Claudia Droc, manager relații internaționale TIFF: „Publicul, mai ales cel tânăr, are ocazia să descopere filme clasice, unele restaurate”

Cea de-a 13 ediției a evenimentului Noaptea Albă a Filmului Românesc va avea loc în această seară în trei orașe din țară: București, Cluj-Napoca și Timișoara.
Evenimentul va aduce în sălile de cinema cele mai așteptate producții ale anului, alături de actori, regizori și scenariști. Programul include peste 20 de proiecții simultane, în 11 cinematografe și spații alternative din cele trei orașe.

Claudia Droc, Manager Relatii Internaționale TIFF a fost invitata lui Răzvan Petre în emisiunea De10xRomânia.

Claudia Droc, manager relații internaționale TIFF
Claudia Droc

Filmele proiectate anul acesta la Noaptea Albă a Filmului Românesc sunt recente, unele în premieră sau în avanpremieră, nu au intrat încă în regimul cinematografic clasic. De asemenea, vor fi proiectate și scurtmetraje, a spus Claudia Droc, manager relații internaționale Tiff. „Publicul, mai ales cel tânăr, are ocazia să descopere filme clasice, unele restaurate. A fost cazul în edițiile precendente când am prezentat Balanța, de Lucian Pintilie, care a fost restaurat acum 2 ani dacă nu mă înșel și ca atare era momentul ideal pentru a-l prezenta publicului de astăzi … În era Tik Tok până și un film prezentat anul trecut este considerat vechi”.

Cu excepția Capitalei unde vor fi proiecții și în aer liber, dar și în spațiu închis, la Timișoara și la Cluj Noaptea Albă a filmului românesc va avea loc doar în cinematografe.
În 2018, Noaptea Albă a Filmului Românesc a avut loc doar în București, iar astăzi au fost incluse alte două orașe în acest proiect.Claudia Droc, manager relații internaționale TIFF

Claudia Droc a spus în De10xRomânia că proiectul va fi extins: „dovadă sunt toate evenimentele pe care le facem în țară. În ultimii 20 de ani ne-am extins din inima noastră din Cluj și ducându-ne în multe orase din Transilvania, București și, mai nou, Constanța”.

Emisiunea De10xRomânia poate fi ascultată zilnic, de luni până vineri, de la 10:00 la 11:00 în Rețeaua Radio România Regional.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.