Teatru la Cinema

teatrulacinema.ro

Teatru la Cinema anunţă debutul stagiunii 2022-2023 şi continuarea campaniei ‘Hai la teatru în oraşul tău!’. Din 18 septembrie, spectatorii din toată ţara vor avea din nou posibilitatea să vizioneze proiecţii ale pieselor de teatru din portofoliul celor mai importante instituţii teatrale româneşti pe marile ecrane ale cinematografelor.

Stagiunea se deschide cu spectacolul de operă pentru copii ‘Răpirea din serai’, o premieră la Teatru la Cinema, producţie a Operei Comice pentru Copii care poate fi urmărit în Bucureşti la Cinemax Veranda din Veranda Mall, de la ora 12:00.  Proiectat în premieră la Teatru la Cinema, producţia de operă pentru copii poate rivaliza cu orice producţie de gen de pe marile scene ale lumii. În cele 60 de minute în care copii de peste 7 ani şi părinţii lor sunt invitaţi să intre în lumea minunată a operei, îi vor însoţi în această călătorie nu mai puţin de 22 de artişti ai OCC.

Peste 30 de companii din toată ţara, instituţii prestigioase de teatru, cinematografe, mall-uri şi instituţii media se aliază şi în acest an campaniei ‘Hai la teatru în oraşul tău!’ într-un efort comun de a aduce mai aproape de spectatorii români din toată ţara producţii teatrale de calitate. Stagiunea 2022-2023 a Teatru la Cinema debutează concomitent cu anunţarea rezultatelor din stagiunea precedentă.

Toate spectacolele Teatru la Cinema sunt disponibile şi online, pe platforma de streaming www.scenatv.ro în ziua şi la ora la care rulează pe marile ecrane atât pentru românii aflaţi în ţară cât şi pentru cei din străinătate. De asemenea proiecţiile pieselor de teatru, operă, balet şi filmele de pe www.scenatv.ro se pot accesa pe bază de abonament.

Lansat pe 16 ianuarie 2015, Teatru la Cinema este un concept inedit, un produs cultural care a avut iniţial ca obiectiv punerea în scenă a unor spectacole de teatru LIVE în spaţiul neconvenţional al cinematografelor situate în centrele comerciale din Bucureşti şi din ţară. În contextul pandemiei care a afectat industria de spectacole şi pe producătorii de conţinut, Teatru la Cinema şi-a repoziţionat activitatea prin proiectarea de spectacole de teatru pe marile ecrane, la nivel naţional. Totodată, Teatru la Cinema a lansat propria platformă de streaming online, www.scenatv.ro, prin care oferă publicului din ţară şi de peste hotare producţii româneşti de teatru, operă, balet şi film.

Teatru la Cinema în cifre:

* până în prezent:

– peste 1000 de reprezentaţii LIVE

– peste 600 de proiecţii pe marile ecrane

– peste 65.000 de spectatori

* pentru stagiunea 2022 -2023:

– peste 500 de proiecţii cu spectacole de teatru în peste 40 de cinematografe din peste 25 de oraşe

– peste 100 reprezentaţii LIVE, în toate sectoarele din Bucureşti.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.