Rusia – condamnata dupa Izium

Val de condamnari la adresa Rusiei dupa descoperirea a peste 400 de cadavre, intr-o zona a Ucrainei recent eliberata.

Presedintele Frantei, Emmanuel Macron a declarant ca autorii acestor atrocitati vor fi trasi la raspundere. “Nu exista pace fara dreptate”, a ascis presedintele francez pe twitter.

Inaltul reprezentant al Uniunii Europene pentru politica externa, Josep Borrell a acuzat fortele ruse de un „comportament inuman, ce ignora total normele umanitare internationale”.

Secretarul de stat american, Antony Blinken a afirmat ca Rusia s-a comportat ingrozitor. „De fiecare data cand vedem valul rusesc ca se retrage din zonele ucrainene ocupate, vedem ce a ramas in urma acestuia. Iar recenta descoperire a aproximativ 440 de gropi comune, in Izium, ne reaminteste acest lucru”.

Presedintele ucrainean, Volodimir Zelenski i-a acuzat pe soldatii rusi ca sunt niste “ucigasi si tortionari”. Comunitatea internationala trebuie sa reactioneze fata de crimele comise de rusi la Izium, in regiunea Harkov, sustine Zelenski potrivit caruia invadatorii rusi au repetat la Izium atrocitatile pe care le-au comis in timpul ocupatiei din Bucea, in regiunea Kiev.

Statele membre ale ONU au decis sa-i permita, in mod exceptional, presedintelui Volodimir Zelenski sa se adreseze Adunarii Generale care se va reuni saptamana viitoare in sesiune anuala, prin videoconferinta, in pofida opozitiei Rusiei.

foto: UNIAN

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.