Dana Săvuică: ”Doar un om care știe să își creeze propria imagine poate reuși”

Despre bunele maniere și importanța lor în societatea de azi au aflat Andreea și Alex de la Dana Săvuică, invitată în Matinalul „Bună dimineața, București!” pe 98.3 și live pe Facebook-ul București Fm.

„Fiecare zona are un alt cod al bunelor maniere, dar cei 7 ani de acasă sunt valabili peste tot în lumea asta. Trebuie să respecți regulile fiecărei țări în care călătorești. Este adevărat că sunt anumite țări care au altă cultura, altă religie. Dacă ești un călător înțelept, care îl respectă pe cel din jurul lui, atunci, înainte să pleci într-o destinație, este bine să te informezi. În România, din ceea ce văd eu în jur, cred că avem deficiențe foarte mari la așa-zișii 7 ani de acasă. Nu știu ce se întâmplă. Poate părinții nu mai au timp, poate merg pe ideea că lasă copilul să crească într-o formă naturală. E clar că e foarte bine, că nu ne lovim copilul, nu îl certăm. Dar sunt anumite reguili de bune maniere de care copilul trebuie să țină cont”, explică Dana Săvuică.

Dacă vrei să afli de ce este important să știi gesturile, cum să te îmbraci, cum să vorbești, vezi VIDEO.

”În plus, în școală nu există ora de bune maniere. Eu, prin faptul că am avut părinții diplomați de carieră și am trăit în țări în care tata a avut misiuni diplomatice, am crescut cu acest cod al bunelor maniere. Am reușit în 1999 să lansez un atelier de artă comportamentală, iar acum am deschis o școală de etichetă. Eticheta este o formă de a comunica, dar una elegantă, potrivită cu oamenii, cu momentul, cu starea și cu evenimentul. În momentul în care te-ai trezit, ți-ai început drumul cu o anumită etichetă. Trăim într-o epocă în care se automatizează totul. Dacă nu ai o etichetă foarte bună – care ține de caracter, comportament, stil și atitudine – nu vei putea să te adaptezi. Ține de surpaviețuire și adaptare. Doar un om care știe să își creeze propria imagine poate reuși să mai trăiască în viața asta. Trebuie să știi să te comporți în societate. În ceea ce privește internetul, există Netiquette, adică eticheta de pe net. Cel mai urât lucru de pe social media este acel ghosting. Trimiți un mesaj, vezi că este văzut, dar persoana respectivă nu răspunde. Nu trebuie să vă simțiți lezați, pentru că problema este la persoana respectivă. Faptul că nu răspunde… Foarte bine! Ați aflat cu cine aveți de-a face. Eu țin la distanță aceste persoane. E clar că nu va fi un partener bun sau un prieten bun”, spune Dana.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.