Diana Păun: Obezitatea necesită o abordare multidisciplinară

Obezitatea nu este o boală pe care să o trateze un singur medic şi necesită o abordare multidisciplinară de la momentul depistării factorilor de risc şi până în momentul în care pacientul ajunge într-un stadiu grav încât necesită o intervenţie chirurgicală, a afirmat consilierul prezidenţial Diana Păun.

Ea a amintit că la nivel naţional funcţionează un forum dedicat obezităţii, asumat de la nivelul Administraţiei Prezidenţiale, Parlamentului, Ministerului Sănătăţii, CNAS, şi care are întâlniri periodice.

În opinia Dianei Păun, este momentul oportun pentru crearea unui institut de management sanitar care să formeze conducători performanţi la toate nivelurile.

„Este important să investim în inovaţie, în cercetare, în digitalizare. Cred că transformarea digitală a sectorului sanitar este elementul cheie care poate face sistemul să fie mai eficient, mai durabil, mai rezilient”, a spus Paun.

Educaţia este mijlocul cel mai la îndemână pentru a putea realiza o tranformare reală în orice sistem.
Paun a subliniat că educaţia pentru sănătate reprezintă pilonul reconstrucţiei şi regândirii unui sistem de sănătate care să pornească de la prevenţie.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.