Începe toamna astronomică!

Anul acesta, echinocțiul de toamnă are loc pe 23 septembrie la ora 4:04, ora României.

De la această dată, zilele vor fi din ce în ce mai scurte, iar nopțile mai lungi. Acest fenomen va dura până la data de 21 decembrie, când se produce solstițiul de iarnă.

Echinocțiul de toamnă marchează sfârșitul verii astronomice și ziua în care începe sezonul de toamnă, în emisfera nordică.

Cuvântul „echinocţiu” derivă din cuvântul francez „équinoxe” care provine din latinescul „aequinoctium”. În momentul echinocțiului de toamnă longitudinea astronomică a Soarelui atinge valoarea de 180°. Aflându-se în dreptul ecuatorului ceresc, Soarele va răsări și va apune chiar în punctele cardinale est și vest, durata zilelor fiind astfel egală cu cea a nopților.

Echinocțiul de toamnă ne influențează, pentru că odată cu venirea toamnei, poate apărea, în anumite cazuri, astenia de toamnă care se manifestă prin stare de oboseală și lipsă de energie.

Psihologii consideră că venirea toamnei este vinovată de această stare, care ar putea ține până la câteva săptămâni. Medicii nu au identificat cauza exactă a asteniei de toamnă, dar se presupune că ar avea legătură cu aportul scazut de lumină naturală.

Astrologii spun ca echinocţiul de toamnă va aduce energie pozitivă. Zilele de toamnă până la instalarea iernii astronomice reprezintă momentul oportun pentru a aduce echilibrul în toate aspectele vieții noastre.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.