Situatia din Ucraina in atentia ONU

Presedintele Klaus Iohannis va conduce delegatia Romaniei care va participa astazi si maine la cea de-a 77-a sesiune a Adunarii Generale a Organizatiei Naþiunilor Unite.
Klaus Iohannis va exprima pozitia României cu privire la actualele provocari globale, in contextul agresiunii ilegale si neprovocate a Federatiei Ruse impotriva Ucrainei, care necesita solidaritate, unitate si reactie rapida, bazate pe respectarea dreptului international.
Printre prioritatile sesiunii se vor afla: pacea si securitatea umana, dezvoltarea durabila, principiul “a nu lasa pe nimeni in urma”, incluziunea sociala, securitatea cibernetica, drepturile omului, biodiversitatea, managementul apelor si gestionarea provocarilor globale, precum schimbãrile climatice si pandemia de COVID-19.

Premierul britanic Liz Truss s-a angajat sa acorde asistenta militara Ucrainei in valoare de cel putin 2,3 miliarde de lire sterline in 2023 pentru a o ajuta sa se apere de invazia rusa.
Truss a facut anuntul in timp ce se pregatea sa zboare la New York unde va folosi prilejul summitului ONU pentru a obtine sustinere pentru Ucraina si va ia incerca sa mobilizeze liderii mondiali pentru a pune capat dependentei energetice de gazul rusesc.
“Inchizând robinetele gazoductului Nord Stream, Putin a trimis milioane de oameni din Europa intr-o iarna mai rece si mai dificila”, a spus premierul britanic.
Totodata Liz Truss a laudat succesul trupelor presedintelui Zelenski, care au recupera aproximativ 3 mii de kilometri patrati ocupaþi de rusi.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.