A început curățarea parcurilor de arborii uscați

Peste 100 de arbori uscaţi au fost înlăturaţi din Parcul Herăstrău, iar din Parcul Carol au fost eliminate peste 200 de rădăcini, anunţă Compania Municipală Parcuri şi Grădini Bucureşti.

„Parcul Herăstrău este mai sigur din acest weekend. Au fost înlăturaţi peste 100 de arbori uscaţi care puteau oricând să cadă. Continuăm, în ritm susţinut, acţiunile ce duc la îmbunătăţirea aspectului din fiecare parc al capitalei”, a scris compania pe pagina sa de Facebook.

Joi, societatea informa că au fost eliminate peste 200 de rădăcini din Parcul Carol şi urmează să fie îndepărtate alte 100 din Cişmigiu.

În urmă cu trei zile, Compania Parcuri informa că a început tăierea arborilor uscaţi din Tineretului.

„Există avize de defrişare de la Mediu şi Ocolul Silvic Bucureşti, (arborii) fiind marcaţi de altfel. Ulterior o să înlăturăm rădăcinile şi pregătim terenul pentru plantări. Un exemplar de Fraxinus s-a grăbit, fiind uscat a cedat în această dimineaţă. Nu sunt victime sau pagube”, menţionau reprezentanţii societăţii.

Și Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a informat, astăzi, că au fost tăiaţi arborii uscaţi din parcurile Carol, Cişmigiu, Tineretului şi Mihai I, iar la Lacul Carol se efectuează lucrări pentru decolmatare.

„Prin Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement (ALPAB), şi împreună cu specialişti în executarea acestor tipuri de lucrări, intervenim cu un utilaj amfibiu multifuncțional pe braţul adiacent insulei. Se îndepărtează astfel mâlul acumulat, asigurând accesul ambarcaţiunilor de agrement şi oferind apei un aspect mai curat.

De asemenea, va fi curățat și canalul amenajat în zona Grotei care captează apele ce izvorăsc în amplasament și care sunt dirijate, prin pompare, în lac”, a scris edilul pe Facebook.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.