Sector 6: Şcoala nr. 168 urmează să fie demolată şi reconstruită

Foto: Adriana Baciu

Consiliul Local al Sectorului 6 a aprobat o hotărâre prin care cere acordul Consiliului General al Capitalei pentru scoaterea din funcţiune, casarea, demolarea şi valorificarea a trei corpuri de clădire de la Şcoala Gimnazială nr. 168 din Str. Alizeului nr. 9, urmând să fie construită o nouă şcoală.

Obiectivul este cuprins în proiectul ”Şcoli mai sigure, incluzive şi sustenabile”, implementat de Guvernul României prin Unitatea de Management de Proiect pentru Modernizarea Reţelei Şcolare şi Universitare, finanţat de către Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, parte a Băncii Mondiale.

Scoaterea din funcţiune, casarea, valorificarea şi demolarea construcţiilor vor fi aduse la îndeplinire de către Consiliul Local al Sectorului 6 prin Administraţia Şcolilor Sector 6.

În nota de fundamentare se arată că suprafaţa terenului este de 2.860 mp, iar clădirea şcolii a fost construită în anul 1898.

Se mai precizează că şcoala nu dispune de cabinete medicale, laboratoare, cancelarie, sală de lectură.

Cheltuielile pentru construirea unei noi şcoli vor fi suportate de către Ministerul Educaţiei, prin proiectul finanţat de BIRD.

Noua construcţie va permite învăţarea într-un singur schimb şi creşterea numărului de elevi ai şcolii. Unitatea va fi dotată cu 4 cabinete pentru personalul administrativ: director, secretariat, cancelarie, contabilitate, personal administrativ şi un cabinet medical cu izolator. Se vor adăuga şi două laboratoare (fizică-chimie-biologie şi TIC).

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.