Live performance, artist talk si vernisaj, in spatiile Celulei de Arta de Noaptea Alba a Galeriilor

Intre 30 septembrie si 2 octombrie, in cadrul Noptii Albe a Galeriilor, galeria neconventionala Celula de Arta gazduieste in spatiile sale o serie de evenimente deschise publicului: doua expozitii, un vernisaj, un live performance si un artist talk. Accesul publicului este liber.

In vitrina rezervata artistilor invitati de la Kulterra Gallery (Str. stirbey Voda nr. 104 – 106) va avea loc vineri, pe 30 septembrie, de la ora 19:00, vernisajul artistului plastic contemporan Beaver, care expune lucrarile Landscape with a brown eye si Bunny hop.

“Lucrarile cauta un contact direct cu privitorul, personajele lui Beaver privesc dincolo de rama, direct spre ochii in fata carora isi afiseaza dorinta histrionica de a fi vazute. Un pic jucaus, dar si un pic vulgar, pozitia privirii inversate, cu capul in jos, rastoarna un raport usor chicios asupra iubirii naive, construind o in acelasi timp o atmosfera de profunda intimitate. Dar totusi, cat poti forta pe cineva sa te iubeasca?” – transmite gruparea Pastila Roz, al carei membru este Beaver.

Programul Kulterra de Noaptea Alba a Galeriilor este zilnic intre 18:00 – 01:00 iar expozitia va putea fi vizitata ulterior pana pe 28 octombrie.

La Celula de Arta din B-dul Carol nr. 53 va putea fi vizitata pe durata celor trei zile instalatia V.I.D. (Very Important Dates), un studiu asupra momentelor care au modelat istoria realizat de artistul Alex Manea, care va sustine si un artist talk sambata, pe 1 octombrie, intre orele 20:00 – 21:00. Atelierul artistilor Andrei Cornea si Daniel Loagar (Wood Be Nice), co-fondatorii Celulei de Arta, va fi deschis pentru vizitare zilnic, intre orele 19:00 – 23:00.

In Galeria Verticala by Celula de Arta, gazduita de Random Space (str. Popa Petre nr. 21), intre orele 17:00 – 0:00, se va mai putea vedea lucrarea de licenta a tinerei artiste Alexandra Vlase Lilith – Black Moon, o tinuta inspirata din corpul astronomic, Luna iar sambata, intre orele 19:00 – 21:00, publicul va putea participa la Celula Vie, performance-ul interactiv al artistei Evghenia Gritscu.

 

„In toamna lui 2022 am decis sa imi fac o colectie de tatuaje permanente pe baza desenelor prietenilor mei artisti. Pentru ca locuiesc din tara in tara si calatoresc din tara in tara nu mai am un contact permanent cu ei si am hotarat sa ii port permanent cu mine prin aceste desene transformate in tatuaje. Fiind in acest moment in Bucuresti, orasul tineretii mele, am decis sa particip cu acest performance la Noaptea Alba a Galeriilor in speranta ca voi da o sansa artistilor care vor sa expuna dar nu au posibilitatea. Doresc sa imi creez o galerie personala cu desene facute de persoane necunoscute pe propriul meu corp, devenind astfel in acelasi timp curator, panza si opera de arta. Fiind curator, imi rezerv dreptul de a respinge desene pe care nu le consider artistice, care sunt vulgare sau care sunt umilitoare. Concret: invit vizitatorii Galeriei Verticale by Celula de Arta sambata, intre orele 19:00 – 21:00, sa contribuie la colectia mea de tatuaje artistice cu o serie de tatuaje temporare desenate de ei insisi”, transmite artista.

Iar dupa seria de evenimente organizate cu ocazia Noptii Albe a Galeriilor, la Celula de Arta din Carol 53 va avea loc pe 3 octombrie, de la ora 19:00, vernisajul proiectului Coment[ai], care urmareste doua puncte usor mai nevralgice acum, decat in urma cu 2-3 ani: intimitate digitala si inteligenta artificiala, in raport cu lumea tactila, realizat de Sabina Suru & Andrei Tudose, un duo care lucreaza la granita dintre arta, stiinte sociale si tehnologie.

Celula de Arta este reprezentata de un spatiu cu deschidere stradala, ce isi propune sa permita lucrarilor sa evadeze din spatiul clasic al galeriei pentru a interactiona cu un public nou, care nu obisnuieste sa participe la vernisaje si astfel, pentru ca nu mai exista o bariera fizica si temporala intre obiectul de arta si privitor, se creaza un dialog liber, direct si nonconformist.

Galeria vine in sprijinul creaţiei contemporane in ariile tematice ale artelor vizuale si incurajeaza dezvoltarea de noi forme de expresie artistica accesibila la orice ora pentru publicul stradal. Cu o prezenta de ~ 5 ani (2017 – 2022) pe scena artei din Bucuresti, Celula de arta a sustinut peste 120 evenimente (expozitii, performance-uri, live-uri) si a influentat modul de perceptie in ceea ce priveste expunerea obiectelor sau actelor artistice in fata publicului.

Bucuresti FM este partener media al evenimentului.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.