Rămâne de Văzut: Premierele weekendului în cinematografe

Premierele se văd cel mai bine pe marele ecran, iar de această dată avem nu mai puțin de 6 titluri noi.

”Doamna Harris cucerește Parisul” este o dramă cu Isabelle Huppert, Lesley Manville, Lambert Wilson și Jason Isaacs. Filmul este o nouă adaptare a romanului semnat de Paul Gallico despre o menajeră din Londra anilor ’50 care se îndrăgostește de o rochie haute couture creată de Christian Dior.

În ”Ancheta unui scandal de stat”, film regizat Thierry de Peretti, ne întoarcem în 2015, în Paris. Vama franceză confiscă șapte tone de canabis în inima capitalei franceze. În aceeași zi, Hubert Antoine, un fost infiltrat de la narcotice, îl contactează pe un tânăr jurnalist al publicației la Libération, care pretinde că poate demonstra existenţa traficului de stat. În cele din urma, tânărul jurnalist se implică într-o anchetă care îl va duce în cele mai întunecate colțuri ale Republicii.

Printre alte distincții, filmul a obținut Premiul Juriului pentru cea mai bună imagine la Festivalul internațional de film de la San Sebastian, anul trecut.

Pentru cinefilii pasionați de filmele horror, ”Smile” este producția pe care o pot vedea în cinematografe, zilele acestea. Filmul, regizat de Parker Finn, îi are pe afiș pe actorii Jessie T. Usher, Kyle Gallner, Rob Morgan, Kal Penn, Caitlin Stasey și Sosie Bacon.

După ce este martora unui incident traumatic, care implică un pacient de-al ei, dr. Rose Cotter devine ea însăși subiectul unor evenimente inexplicabile. Rose trebuie să-și confrunte trecutul pentru a supraviețui prezentului.

Teambuilding” este un film românesc în regia lui Matei Dima, Cosmin Nedelcu si Alex Coteț, o comedie savuroasă, cu Șerban Pavlu, Matei Dima, Anca Dinicu, Cosmin Nedelcu, Nicu Banea, Vlad Ianus, Ionuț Rusu, Anca Munteanu.

Emil lucrează prea mult. Asta îi reproșează chiar superiorii săi. Astfel, pentru a-i mai tempera energia, șeful îl promovează și îl face team leader în departamentul de call center. Emil nici nu apucă bine să se integreze, că domnul Oprea vine cu o nouă propunere: să restructureze departamentul de call center și să pună în loc.. inteligență artificială.

Dacă ai văzut documentarul ”Rafael – tânărul maestru”, acum avem și o continuare – ”Exhibition on Screen: Raphael Revealed”, o productie 2020, regizata de Phil Grabsky.

Cu ocazia împlinirii a 500 de ani de la moartea lui Rafael, la Roma a avut loc cea mai mare expoziție cu lucrările sale. Exhibition on Screen a primit acces exclusiv la acest “spectacol” unic. Cu peste două sute de capodopere, inclusiv picturi și desene, această expoziție majoră celebrează viața și opera lui Raffaello Sanzio da Urbino.

Regizorul premiat Phil Grabsky oferă o privire nouă asupra acestui gigant al Renașterii și arată de ce este considerat unul dintre cei mai mari artiști din toate timpurile.

Un alt documentar de văzut pe marele ecran este ”Botticelli, Florența si familia Medici”, regizat de Marco Pianigiani.

De la Salvador Dalì la Andy Warhol, de la David LaChapelle la Lady Gaga, nimeni nu rămâne imun fascinaţiei pentru Botticelli şi lucrările sale.

O călătorie în arta Maestrului celebrată în întreaga Florenţa: un itinerariu care ne ajută să-l descoperim pe cel care a gândit un nou tip de frumuseţe.

Acestea sunt premierele din cinematografe. Ai ce vedea, de ascultat e bucurestifm.ro.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.