Tatăl, spectacol cu Victor Rebengiuc în rolul principal, premieră la Bulandra, în acest weekend

Credit foto: Cosmin Ardeleanu

Sfârșitul de săptămână aduce pe scena Teatrului Bulandra premiera oficială a spectacolului TATĂL de Florian Zeller, cu Victor Rebengiuc în rolul principal, în regia lui Cristi Juncu, și scenografia Carmencitei Brojboiu.

Din distribuţie fac parte, alături de Victor Rebengiuc: Ana Ioana Macaria, Cătălin Babliuc, Oana Tudor, Maria Veronica Vârlan şi Constantin Dogioiu.

Textul, laureat în 2014 al premiului Moliere pentru cea mai bună piesă şi nominalizat în 2016 la premiile Tony şi Laurence Olivier, a fost tradus în limba română de Carmen Iernilă, iar adaptarea pentru scenă îi aparține Ralucăi Aprodu.

”Anne încearcă cât poate să aibă grijă de André, tatăl ei, a cărui memorie nesigură îl face din ce în ce mai vulnerabil. Descurajați de caracterul lui irascibil, îngrijitorii nu-i sunt de nici un ajutor și îl părăsesc unul după altul. Amintirile tatălui se dezintegrează treptat. Totul este încețoșat în jurul lui, un melanj confuz în care se amestecă locurile între ele și cei dragi cu cei străini. În amurgul existenței sale, nedumerirea lui îl strânge din ce în ce mai mult într-o singurătate ireversibilă. Profund emoționant, Tatăl este o poveste de familie serioasă și realistă și o privire nesentimentală, intens emoțională asupra lumii prin ochii unui bărbat care se confruntă cu demență, o ilustrare dramatică a pierderilor fizice care apar împreună cu cele mentale” – anunță site-ul www.bulandra.ro.

Spectacolul marchează reîntoarcerea lui Victor Rebengiuc în teatrul pe care l-a slujit mai bine de şase decenii, în care a debutat la vârsta de 24 de ani.

Totodată, este și ultimul personaj pe care îl aduce pe scenă/ Marele actor a anunțat, în această vară,  că nu va intra în alte noi proiecte. Afirmația sa a fost  răstălmăcită în presă, dar i-a și determinat pe spectatori să vină în număr cât mai mare. Sala este de fiecare dată plină, biletele epuizându-se rapid.

Stagiunea 2022-2023 s-a deschis cu acest spectacol, iar Ana Maria Macaria a fost prezentă în studioul București FM, chiar în acea zi. Actrița a vorbit, în emisiunea Spectacol @București.Ro, despre experiența acestei întîlniri artistice.

https://fb.watch/f_K6xDIlWq/

Reprezentațiile sunt programate vineri, 7 octombrie, sâmbătă, 8 şi duminică, 9 octombrie, de la orele 19:00, la Sala Liviu Ciulei.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.