Luni încep lucrările de modernizare a sistemului de procesare a bagajelor de pe Aeroportul Otopeni

foto arhiva

Lucrările de modernizare a echipamentelor de procesare a bagajelor de cală pe fluxul de plecări de la Aeroportul Henri Coandă vor demara luni, 10 octombrie, informează Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (CNAB).

Contractul va fi derulat pe o perioadă de doi ani şi va asigura înlocuirea sistemului de procesare a bagajelor de cală din aerogara veche Plecări.

„Sistemul, în funcţiune de aproape 20 de ani, include atât zona check-in, caruselele de bagaje şi benzile transportoare aferente, cât şi echipamentele de control automat de securitate al bagajelor de cală. Contractul, în valoare de 21 milioane euro, a fost încheiat cu firma franceză Alstef Automation SAS. Pe perioada lucrărilor vor fi închise, pe rând, câte una dintre cele două ‘insule’ de check-in din aerogară (fiecare având 52 ghişee), cu menţiunea că celelalte două insule, din zona nouă a aerogării, vor funcţiona la capacitate maximă. La finalizarea lucrărilor, capacitatea de procesare a bagajelor pe fluxul de plecări va creşte cu 40% şi vor fi disponibile şi 12 ghişee ‘self service drop off’, care permit pasagerului să-şi depună singur bagajul de cală, fără a mai apela la ghişeul de check-in”, menţionează CNAB.

Reprezentanţii CNAB subliniază că singura perioadă mai dificilă pe parcursul derulării proiectului este prima (octombrie 2020 – august 2023), în care capacitatea va fi redusă cu 25%.

În acest sens, CNAB recomandă pasagerilor să se prezinte la aeroport cu trei ore înainte de ora programată pentru zbor şi să efectueze fără întârziere toate formalităţile premergătoare zborului (check-in, control de securitate, control de frontieră).

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.