LIVE: Foto & video: RĂZBOI în Ucraina! Forţe armate întărite, după atacurile aeriene ruseşti din toată ţara!

Update 17:00: Republica Belarus a dat asigurări marţi că forţa militară formată cu aliatul său rus este una „strict defensivă”, într-un moment în care Minskul acuză Kievul că pregăteşte o ofensivă împotriva sa, generând temeri privind o intervenţie directă a Belarus în conflictul din Ucraina, informează AFP şi Reuters.

………………………………………………………………………………………………………..

Update 16:00: Preşedintele Klaus Iohannis a condamnat, marţi, atacurile cu rachete ruseşti asupra oraşelor şi infrastructurii civile din Ucraina, arătând că analiza nu relevă o creştere a riscurilor în România în acest moment.

………………………………………………………………………………………………………….

Update 15:00: Polonia începe marţi o campanie de verificare şi îmbunătăţire a stării adăposturilor şi buncărelor din întreaga ţară, pe fondul temerilor declanşate de invazia rusă în Ucraina, transmite EFE.

Viceministrul de interne Maciej Wasik a declarat recent că este vorba despre o operaţiune ”de rutină” care era planificată înainte de izbucnirea războiului din Ucraina.

……………………………………………………………………………………………………..

Update 14:00: Numărul mare de refugiaţi veniţi în Germania din Ucraina şi din alte ţări este principalul subiect al discuţiilor purtate marţi, la Berlin, de guvernul federal şi comunităţile locale, notează DPA.

………………………………………………………………………………………………….

Update 13:00: Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a cerut marţi să fie respectate graniţele, în contextul în care trei rachete lansate de Rusia spre Ucraina au survolat ieri spaţiul aerian al ţării, informează MOLDPRES şi Reuters.

……………………………………………………………………………………………………..

Update 12:00: Ucraina a redus marţi dimineaţa exporturile de electricitate în Republica Moldova cu aproximativ 30%, a anunţat vicepremierul Andrei Spînu, transmite Reuters.

………………………………………………………………………………………………………

Update 11:00: Serviciile de urgenţă au pus marţi în alertă de raiduri aeriene întregul teritoriu al Ucrainei, la o zi după ce Rusia a lansat masiv rachete asupra teritoriului ţării vecine, atacul soldându-se cu cel puţin 19 morţi şi 105 răniţi, potrivit celui mai recent bilanţ transmis de Serviciul pentru Situaţii de Urgenţă ucrainean, transmite EFE.

„Avertisment. În timpul zilei există o mare probabilitate de atacuri cu rachete pe teritoriul Ucrainei. Vă rugăm să rămâneţi în adăposturi pentru siguranţa dumneavoastră, nu ignoraţi alertele de raiduri aeriene”, au transmis serviciile de urgenţă pe aplicaţia Telegram.

……………………………………………………………………………………………………….

Update 10:00: Un conflict direct cu Statele Unite şi NATO nu este în interesul Rusiei, dar Moscova va răspunde la implicarea în creştere a Occidentului în conflictul ucrainean, a declarat marţi viceministrul de externe rus Serghei Riabkov, citat de RIA, transmite Reuters.

„Avertizăm şi sperăm că ei realizează pericolul escaladării necontrolate în Washington şi în alte capitale occidentale”, a afirmat Riabkov.

………………………………………………………………………………………………………

Forţele armate din Ucraina vor fi întărite după atacurile aeriene ruseşti ce au avut loc luni, a anunțat țara vecină. Mii de oameni au fost nevoiți să se adăpostească în buncăre, iar Kievul a trebuit să oprească exporturile de energie electrică către Europa.

Rachetele au lovit, luni dimineață, ținte în toată Ucraina. Au fost raportate explozii la Kiev, Lviv, Ternopil și Jitomir în vestul Ucrainei, Dnipro și Kremenciuk în centru, Zaporijjia în sud și Harkov în est. Potrivit serviciile de urgență, 14 persoane au fost ucise, iar alte 97 au fost rănite.

Atacurile au continuat și pe timpul nopții. Rusia a lansat cel puţin 15 rachete asupra localităţii Zaporojie. Și la Viniţa au avut loc atacuri.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat că aceste atacuri sunt un semn de slăbiciune a armatei ruse, care pierde pe câmpul de luptă. Zelenski l-a informat pe preşedintele SUA, Joe Biden, cu privire la consecinţele atacurilor rușilor, iar acesta din urmă a promis că Washingtonul va continua ”să impună Rusiei costuri pentru agresiunea sa”.

De partea cealaltă, președintele rus, Vladimir Putin, a declarat că a ordonat lovituri „masive” de la distanță lungă după ce a acuzat sâmbătă Ucraina de un atac asupra unuipod care leagă Rusia de Crimeea anexată.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.