Târgul „100 de Tradiții Românești” are loc la Muzeul Național al Țăranului Român!

Sursa foto: Fundatia Kogaion 115/facebook

În perioada 14 – 16 octombrie, între orele 10:00-19:00, are loc târgul „100 de Tradiții Românești”, în curtea Muzeului Naţional al Ţăranului Român din Bucureşti. Intrarea la târg este liberă.

La această ediție și-au dat întâlnire creatori populari din mai multe regiuni ale țării. Vor fi expuse obiecte din ceramică pictată cu motive culese de pe cusături tradiționale, icoane pe lemn și pe sticlă, bundițe brodate, costume populare, scoarțe viu colorate din lână vopsită vegetal, cingători, căciuli și haine din blană.

Nu vor lipsi nici artizanii cu uleiuri terapeutice din busuioc și lavandă, plante de leac, cosmetice preparate doar din ingrediente naturale, obiecte de vestimentație și jucării croșetate manual.

Pentru pasionații de istorie și tradiții străvechi va fi expusă la târg colecția de bijuterii Dacos, inspirată din civilizația geto-dacă.

Din produsele gastronomice aduse spre vânzare și degustare amintim brânzeturi proaspete și maturate, zacuscă şi murături pe alese, prăjituri și ciocolată de casă, plăcinte și sarailii, turtă dulce, diferite sortimente de miere și palincă, fructe şi legume de la producători.

Colecționarii de antichități au pentru doritori nenumărate obiecte ce poartă farmecul vremurilor trecute.

Copii pot participa la Atelierul de pictură de icoane, sub îndrumarea meșterului Teodore Adrian. Prețul participării începe de la 20 lei, în funcție de complexitatea obiectului lucrat.

Detalii și înscrieri puteți obține la numărul de telefon 0735072630.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.