VIDEO: Psiholog Sabina Strugariu – „Ghosting-ul nu este despre cel care rămâne, ci mereu despre cel care pleacă”!

Despre fenomenul denumit «ghosting» au aflat Andreea și Alex de la psiholog Sabina Strugariu, Pagina de psihologie, invitată în matinalul „Bună dimineața, București!”, pe 98.3 FM și live pe Facebook-ul București FM.

„Fenomenul presupune când cineva dispare fără niciun fel de notificare. Oamenii care, într-o comunicare, pur și simplu dispar și îl lasă pe celălalt întrebându-se ce s-a întâmplat. Nu ai nicio cunoaștere asupra a ceea ce a declanșat acest lucru. Ideea de ghosting este de a nu mai ajunge să ai niciun fel de încheiere. Cel mai adesea întâlnit motiv este dificultatea de a menține o comunicare în care lucrurile nu merg de la sine. Unul dintre modurile în care suntem educați să răspundem este evitarea emoțiilor puternice, a conflictelor și aleg să mă retrag”, explică psihologul.

Dacă vrei să afli de la ce vârstă avem „teoria minții”, care este cea mai mare nevoie umană, de ce ne afectează ghosting-ul, vezi VIDEO.

„Nu vorbim de ghosting atunci când au existat discuții prealabile. Persoanele dispar în condiții normale. Nu este despre capacitatea de a ieși dintr-o relație, de orice fel. Fiecare dintre noi poate să fie în situația asta de a nu-și asuma sau de a evita. Ține de gradul de maturitate: să îți asumi și să îi spui celuilalt. Persoana care are tendința să fugă în orice moment din comunicare e de verificat. Nu simpla apariție e semn că s-a schimbat ceva, ci ce s-a întâmplat din momentul în care a dispărut până în cel în care a reapărut.

Sunt foarte multe tipuri de întrebări care apar și ne este foarte greu să acceptăm când lucrurile nu se încheie. Noi avem nevoie de încheiere și, când nu se întâmplă asta, rămânem cu o întrebare. E greu să acceptăm că rămânem cu lucruri pe care nu le vom înțelege. Ghosting-ul nu este despre cel care rămane, ci mereu despre cel care pleacă”, spune Sabina Strugariu.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.