TESS Rally Brașov 51 are loc în acest weekend!

Foto: Marga Tudor/BucurestiFM

Ultima etapă a sezonului în Campionatul Național de Raliuri de desfășoară în acest weekend, la Brașov. TESS Rally Brașov 51 ajunge la ediția cu numărul 51.

Lista de înscrieri pentru etapa brașoveană numără 56 de echipaje în Campionatul Național de Raliuri și alte 16 în Campionatul Național de Rally2.

Organizatorii se așteaptă și în acest an la o prezență numeroasă din partea celor mai buni piloți ai ramurii sportive. Printre aceștia, Simone Tempestini – de 6 ori campion național absolut al României, Dan Gîrtofan – dublu campion național absolut în țara noastră și fiul lui, Andrei, proaspăt campion absolut pe asfalt.

Cu un program de 2 zile de concurs, echipajele de concurs se vor aventura pe drumurile forestiere din apropierea municipiului gazdă, respectiv vineri seara inclusiv în centrul istoric al Municipiului Brașov – Bd. Eroilor, unde cei prezenți pot urmări evoluția „actorilor” din CNRB, într-o probă spectacol – „Brașov Rally Show”.

Etapa va debuta joi, 27 octombrie. De la ora 20:00, echipajele vor lua startul festiv în Piața Sfatului din centrul istoric al Brașovului.

Vineri, 28 octombrie, Auto Blic Brașov a pregătit sesiunea de teste oficiale care se vor desfășura la Crizbav.

Echipajele vor parcurge de câte două ori probele „Săcele” – cea mai lungă probă a raliului și „Azuga” – probă nou introdusă, în timp ce după-amiaza zilei de vineri readuce brașovenii și fanii motorsportului în centrul istoric al Brașovului. De la ora 18:25 se dă startul probei spectacol „Brașov Rally Show”, pe Bd. Eroilor (Hotel Aro Palace).

Raliul și ediția 2022 a Campionatului Național de Raliuri Betano se încheie sâmbătă, 29 octombrie. 

La startul TESS Rally Brașov 51 se vor afla cei doi rivali aflați în lupta pentru titlul național din acest an – Simone Tempestini, în echipajul cu Sergiu Itu, respectiv Sebastian Barbu, alături de Bogdan Iancu.

Cu un titlu de campion absolut la asfalt, Andrei Gîrtofan țintește podiumul alături de Doru Vraja, la bordul unui alt model produs la Mlada Boleslav.

Cu alte modele de TOP vor concura și dublul campion național absolut Dan Gîrtofan împreună cu Andrei Toderaș, Mihai Manole cu Marc Banca, Jean Tatu sen cu Eugen Rotaru, Cristi Dolofan cu Traian Pavel precum și invitații din Bulgaria – Miroslav Angelov și Sivov Nedialko.

Lista echipajelor la grupa N este completată de Adrian Grigore cu Andrei Papa, Răzvan Nechifor cu Dorin Pulpea, Raul Badiu cu Rareș Fetean, Bogdan Talașman cu Laurențiu Mandu, Emil Vincze cu Sorin Colceriu și de invitații din Ucraina – Oleksandr Melnychuk cu Liubomyr Shumakov.

Absenții etapei sunt Norbert Maior – campion matematic la 2FWD și RC4, Vlad Cosma – campion matematic la aceleași categorii pe asfalt și Csongor Szabó – câștigătorul ultimei etape de asfalt la 208 R2 Cup.

Singura prezență feminină de la volan la TESS Rally Brașov 51 – Catherine Rădulescu este pregătită pentru a încheia un sezon complet la debutul în CNRB.

Lista completă de înscrieri este pe www.raliulbrasovului.ro la secțiunea „Concurenți” și pe www.autorally.ro la secțiunea LIVE.

Restricții de circulație pentru TESS Rally Brașov 51

Segmentele cronometrate pe care se desfășoară raliul sunt închise circulației publice rutiere, pentru siguranța echipajelor și a publicului.

Restricția se va aplica vineri, 28 octombrie, între orele 17:30 și 22:30, vizând străzile Bd. Eroilor și Piața Teatrului, pe sectorul de drum cuprins între Hotel Aro Palace și Teatrul Dramatic „Sică Alexandru”.

Restricții vor fi și pe drumurile forestiere din județele Brașov și Prahova.

Sâmbătă, 29 octombrie, organizatorul anunță alte două restricții în zona Bran-Săcele, respectiv Pârâul Rece-Predeal.

Prima va fi impusă între orele 07:30 – 19:00, pe drumurile forestiere Calea Haiducilor și Pănicer, sectorul afectat de restricții fiind cel cuprins între intersecția DC 51 cu Str. Valea Porții (Bran), continuă pe drumul forestier Calea Haiducilor, iar apoi pe drumul forestier Pănicer până la intersecția DF Pănicer cu DJ 101 (Rășnov – Glejărie).

Ultima restricție de circulație vizează Drumul Forestier Valea Râșnoavei (Drumul Reginei), fiind impusă în intervalul orar 08:00-18:00 pe sectorul cuprins între intersecția DN 73A cu DF Valea Râșnoavei (în apropierea pensiunii Zeynep), continuă pe Drumul Reginei până la intersecția Str. Reginei cu DN 73A (intrare Predeal).

TESS Rally Brașov 51 este cofinanțat de Primăria Municipiului Brașov, fiind organizat de Clubul Sportiv Auto Blic Brașov cu susținerea Consiliului Județean Brașov, Primăriei și Consiliul Local Bran, Primăriei și Consiliul Local Săcele, Primăriei și Consiliului Local Predeal, Primăriei și Consiliului Local Crizbav și Parcului Național Bucegi.

Radio România Brașov FM este printre partenerii media ai evenimentului organizat sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv și Ministerul Tineretului și Sportului.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.