VIDEO: Lucian Avădani – „Am lucrat remote în vreo 50 de țări în ultimii 11 ani”!

Despre noțiunea de nomad digital au aflat Alex și Andreea de la Lucian Avădani, nomad digital de 11 ani, invitat în matinalul „Bună dimineața, București!”, pe 98.3 FM și live pe Facebook-ul București FM.

„Ideea a apărut acum mulți ani în urmă, când a apărut Internetul, mai ales cel WiFi. A permis oricărei persoane, care lucra la un birou, să își ia laptop-ul și să lucreze de oriunde atât timp cât avea acces la Internet. Practic, asta înseamnă: că poți să îți faci treaba de oriunde ai o conexiune WiFi. Eram pasionat de călătorii dinainte. Eram pasionat de ce înseamnă lumea încă de mic copil. Când, în 1995, am văzut prima dată Internetul am zis că eu cred că o să pot să fac treabă de oriunde, pe Internet. Sunt vreo 70 de țări în care am fost. Am lucrat remote în vreo 50 de țări în ultimii 11 ani”, spune Lucian.

Dacă vrei să afli ce mâncăruri exotice a încercat, ce l-a determinat și mai mult să fie nomad digital, cum au evoluat lucrurile față de momentul său de start, ce presupune acest gen de activitate din punct de vedere legal și fiscal, vezi VIDEO.

„După o perioadă apare dorința să dai mai departe experiența. Am creat o platformă alături de Paul Manea. Este un program în care oamenii pot învăța de la A la Z cum poți să devii nomad digital. De la cum să găsești un job până la tot felul de tips and tricks. Cine nu este obișnuit să stea cu lunile sau cu anii într-o altă țară trebuie să afle multe detalii. Există alegeri și unele vin cu mici dezavantaje.

În primii ani a fost deconetarea de un grup. Singurătatea poate fi o problemă. Apoi ar mai fi ideea de a avea o familie cu tine acolo – poate fi dificil, însă lucrurile s-au schimbat foarte mult. Am avut multe situații. El Salvador a fost una dintre cele mai periculoase țări din lume. Dar, am zis că dacă tot venim să oprim 15 minute în fața mall-ului. Nu s-a întâmplat nimic. Au mai fost situații precum faptul că m-a lăsat taxiul în Mexic într-un cartier rău famat. Recent a apărut un trend din ce în ce mai accelerat de vize pentru nomazii digitali. Bali deja a anunțat vize de până la 10 ani”, explică Lucian Avădani.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.