Rămâne de Văzut: Premierele weekendului în cinematografe

Premierele ne așteaptă în cinematografe, unde acțiunea se vede cel mai bine, mai ales în pelicula ”The Woman King”. Viola Davis interpretează un rol de excepție, alături de Lashana Lynch, Hero Fiennes Tiffin, Sheila Atim și John Boyega.

”The Woman King” este un film epic istoric american despre Agojie, unitatea războinică formată exclusiv feminin care a protejat regatul Dahomey din Africa de Vest în secolele 17 – 19.

Acțiunea filmului este plasată în anii 1820. Viola Davis interpretează rolul unui general care antrenează următoarea generație de războinici.

”The Woman King” a avut premiera mondială la Festivalul Internațional de Film de la Toronto pe 9 septembrie, iar filmul a fost lansat în cinematografele din Statele Unite pe 16 septembrie. În urma proiecției la festival, filmul a primit recenzii pozitive.

Criticii au laudat distribuția filmului, în special interpretarea Violei Davis, dar și coregrafia de acțiune.

O altă premieră este ”The Devil’s Light” (Lumina infernului), o producție horror cu Virginia Madsen, Colin Salmon, Nicholas Ralph, Ben Cross și Jacqueline Byers.

Din titlu ne dăm seama despre ce este vorba în această poveste. O călugăriță care se pregătește să realizeze o exorcizare se trezește față în față cu o forță demonică legată în mod misterios de trecutul ei.

Dar lăsăm întunericul deoparte și ne delectăm cu o comedie romantică – ”Bros” – în regia lui Nicholas Stoller.

Distribuția este formată din actorii Kristin Chenoweth, Monica Raymund, Luke Macfarlane, Jim Rash, Debra Messing si Billy Eichner.

Bros spune povestea a doi tipi care încearcă să formeze un cuplu în ciuda faptului că fiecare a avut, de-a lungul timpului, probleme de angajament.

Este printre primele comedii romantice gay și prezintă o distribuție principală deschisă LGBTQ+. Deși filmul a primit recenzii pozitive de la critici, a dezamăgit la box office, încă de la lansare. Încasările au fost de 11 milioane de dolari, față de un buget de 22 de milioane de dolari.

Premiera românească din cinematografe este ”Capra cu trei iezi”, o producție de anul acesta, regizată de Victor Canache. Un film cu Maia Morgenstern, Marius Bodochi, Silviu Corbu, Razvan Ilina și Antonio Gavrilă.

Bazat pe una din cele mai cunoscute povești româneşti („Capra cu trei iezi”, de Ion Creangă), filmul îşi propune să dezvăluie adevărata natură a faimoasei poveşti pentru copii şi să prezinte publicului o nouă perspectivă, una care oferă imaginea reală a tragediei, dincolo de personificări și cântece vesele.

În România rurală a secolului al 19-lea, izolată de lume, o văduvă și mamă a trei copii (actrița Maia Morgenstern) este nevoită să țină piept unui vechi prieten de familie care, văzându-i fără apărare, își arata adevărata natură sadică (actorul Marius Bodochi).

Echipa a lucrat timp de 6 ani pentru a duce în cinema această poveste. Filmările au avut loc în timpul pandemiei, în satul Malul cu Flori, iar actorii care interpretează rolurile celor trei iezi au fost aleși dintre copiii din sat. 

Acestea sunt premierele din cinematografe. Ai ce vedea, de ascultat e bucurestifm.ro.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.