SpaceX: Prima misiune Falcon Heavy, din ultimii trei ani, a fost lansată cu succes!

Cea mai puternică rachetă operaţională, Falcon Heavy, a companiei americane SpaceX deţinută de Elon Musk, a fost lansată azi, pentru prima dată după mai bine de trei ani, relatează Reuters și Agerpres.

Racheta, un sistem alcătuit din trei propulsoare Falcon 9 alipite, a fost lansată de pe o rampă SpaceX prin ceaţa densă. Doi sateliţi ai US Space Force şi un grup de sateliţi mai mici au fost trimişi pe orbită.

Cele două propulsoare laterale ale vehiculului s-au separat de treapta centrală în acelaşi timp, la o altitudine de aproximativ 29 de kilometri, coborând ulterior în cădere liberă supersonică.

Câteva minute mai târziu, perechea de propulsoare, fiecare având o înălţime echivalentă cu circa cinci etaje, şi-au aprins motoarele şi au aterizat aproape simultan pe plăcile de beton adiacente de la sol.

Propulsorul principal nu a încercat să aterizeze şi şi-a utilizat întregul combustibil pentru a trimite sateliţii mai departe în spaţiu, notează Reuters.

Racheta a fost lansată la 9:41 a.m. (15.41, ora României) de la Centrul Spațial Kennedy al NASA din Florida, transportând sateliți în spațiu pentru armata americană într-o misiune secretă numită USSF-44.

Cea mai puternică rachetă din lume poate încărca doi sateliți clasificați aparținând Forțelor Spațiale SUA. Practic, Falcon Heavy sunt trei rachete Falcon 9 legate împreună. 

Misiunea lansatorului greu Falcon Heavy a fost prima realizată după iunie 2019. De atunci, SpaceX a lansat peste 100 de misiuni cu ajutorul rachetei sale operaţionale Falcon 9.

În februarie 2018, o rachetă Falcon Heavy a realizat cu succes primul său zbor non-comercial, când a trimis în spaţiu o maşină Tesla roşie decapotabilă. 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.