VIDEO: Povești de București – RADIO ROMÂNIA

Cu o poveste care începe în 1928, Radio România este reperul de credibilitate din presa românească ce a însoțit multe generații de români!

Fie că vorbim despre eleganța muzicii din perioada interbelică sau despre grozăviile celui de-al doilea război mondial, încă de la începuturi radioul public a intrat zilnic în viețile tuturor.

La Radio România s-a auzit celebrul ordin dat de Antonescu „ostași, vă ordon, treceți Prutul!” și tot radioul național a fost bombardat de germani după întoarcerea armelor pe 23 august 1944!

În timp radioul public a ramas reperul zilnic pentru o țară întreagă…în Sala Radio a fost realizată singura inregistrare a cutremurului din 1977 iar primii revoluționari au venit la radio și au adus Revoluția din 1989 în direct, prevestind căderea lui Ceaușescu!

Și în sport Radio România a adus în casele noastre performanțele de aur…nota de 10 a Nadiei, medaliile de aur ale lui Patzaichin, fotbal minut cu minut, Cupa Campionilor Europeni câștigată de Steaua în ’86 sau meciurile Generației de Aur, pe toate românii le-au ascultat la radio până acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.