Expoziții și instalații excepționale la Muzeul Tehnic „Profesor Inginer Dimitrie Leonida” din București!

Sursa foto: Muzeul Naţional Tehnic “prof. ing. Dimitrie Leonida”/facebook

Astăzi are loc, de la ora 18:30, vernisajul curatoriat de Anuala de Arhitectură București 2022 (AAB 2022) și Muzeul Național Tehnic Prof. Ing. Dimitrie Leonida. Este vorba despre o infrastructură de expoziții în cadrul celui mai tehnic muzeu din țară, infrastructură gândită de AAB 2022 împreună cu muzeul.

În cadrul evenimentului vor fi opt expoziții și instalații care, prin diversitatea subiectelor abordate, se adresează bucureștenilor interesați de felul în care putem evolua prin cunoaștere și aprofundare, indiferent de domeniu.

Expoziția centrală va fi dedicată inventatorului Henri Coandă (07.06.1886 – 24.11.1972) și a fost gândită ca o retrospectivă a celor 50 de ani ai săi de invenții și cercetări.

Partenerul special al ediției aniversare este Muzeul Național Tehnic Prof. Ing. Grigore Leonida. Filiala Teritorială București a O.A.R. își propune să aducă amplasamentul, istoria și colecțiile muzeului în atenția tuturor pentru valoarea memoriei culturale, sociale și științifice românești pe care o conservă de atâta timp.

În matinalul „Bună dimineața, București” de astăzi, Emil Ivănescu, președintele Ordinului Arhitecților din România – Filiala București, a povestit despre eveniment.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.