ROBOFEST 2022, la Universitatea Politehnica București

Sursa foto: www.upb.ro

Universitatea Politehnica devine locul de joacă pentru sute de roboti și pentru cele mai noi tehnologii.

ROBOFEST 2022, cel mai mare festival dedicat tehnologiei din Europa, se desfășoară până pe 6 noiembrie în campusul Universitătii.

Realizat în parteneriat cu asociaţiile studenţeşti, evenimentul îşi propune să creeze spaţiul în care ştiinţa se va îmbina cu inventivitatea tinerilor care schimbă lumea.

Universitatea Politehnica din Bucureşti îşi doreşte să inspire următoarele generaţii de lideri care vor modela viitorul industriei roboticii. Astfel, în cadrul evenimentului se va desfăşura şi ROBOCHALLENGE, cel mai mare concurs de robotică din Europa. Peste 600 de participanţi din 15 ţări de pe 5 continente au acceptat această provocare.

Echipa 2SPACE, singura echipă de studenţi din România care proiectează şi lansează rachete pentru competiţiile internaţionale, alături de Universitatea Politehnica din Bucureşti, organizează QUBE2SPACE, prima competiţie de PocketQube-uri din lume destinată elevilor de liceu.

Peste 30 000 de studenţi, elevi şi profesori sunt aşteptaţi sub Cupola Rectoratului. Demonstraţiile vor captiva publicul de toate vârstele, iar liderii din industria tehnologiei îi vor teleporta pe cei prezenţi la eveniment către viitor.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.