Convorbiri secrete/”Oamenii sustin o multime de lucruri”..

Consilierul presedintelui american Joe Biden pentru securitate nationala, Jake Sullivan a purtat discutii secrete cu inalti oficiali rusi, scrie Wall street journal.
Convorbirile au avut drept scop sa reduca riscul ca razboiul din Ucraina sa se extinda sau sa devina un conflict nuclear.
Ziarul citeaza oficiali americani si aliati care spun ca Sullivan a purtat conversatii confidentiale in ultimele luni cu consilierul de la Kremlin, Yuri Usakov si cu secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei, Nikolai Patrusev.
Casa Alba a refuzat sa comenteze informatiile si a raspuns intrebarilor pe acest subiect printr-o declaratie a purtatoarei de cuvant a Consiliului national de securitate, Adrienne Watson: “Oamenii sustin o multime de lucruri”.
Conversaþiile ruso- americane mentionate de Wall street journal au avut loc in contextul in care Occidentul acuza Moscova ca intensifica retorica nucleara, cel mai recent prin acuzatii repetate, fara a oferi dovezi, la adresa Kievului ca ar planui sa foloseasca “bombe murdare”.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.