Programul evenimentelor din FNT 32 – Ziua 3

Sursa foto: www.fnt.ro

Cea de a treia zi a Festivalului Național de Teatru 2022 oferă publicului 28 de evenimente dedicate artelor scenei.

Orele 15.00 și 16.30 , la  Goethe-Institut București:

Actrițe. Adică, scuze că te ating” de Michał Telega, regia: Mihai Păcurar, Sound design: Vlaicu Golcea. (coproducători: Teatrul Postnațional Interfonic și Institutul Polonez din București, cu sprijinul: Goethe-Institut București și Kinema Ikon)

Actrițe. Adică, scuze că te ating” este un spectacol care expune, prin mijloace specifice artelor performative abuzul fizic și emoțional prezent în cadrul instituțiilor și colectivelor artistice. Spectacolul vorbește despre sistemul ierarhic din mediul teatral, în care factorii de decizie implicați, care își exercită piramidal puterea, acceptă, tacit sau vădit, situații abuzive în procesele de muncă.

Accesul se face prin înscrierea la: noi@interfonic.ro

Orele 15.00 și 16.30 , la Teatrelli : „Notă de trecere” de Agata M. Skrzypek. regia, muzica originală și sound design: Vlaicu Golcea, instalație textilă: Cristina Milea, sculptura cinetică: Alex Halka.

(producătoare: Laura Trocan, coproducător: Institutul Polonez din București, cu sprijinul: Goethe-Institut București)

Notă de trecere” este un spectacol de teatru despre violență, mobbing și abuzuri sexuale în cadrul studiilor doctorale din universități, criticând cu mijloace artistice specifice sistemul universitar care se bazează pe principii de patriarhat, ierarhie, competitivitate și lipsă de stabilitate financiară. Forma de prezentare a acestui spectacol vine să ateste necesitatea unei schimbări, inclusiv din punctul de vedere al felului în care o operă de artă teatrală se expune publicului. O instalație cinetico-sculptural sonoră, care își găsește propriul habitat atât într-o sala de teatru, cât și într-un muzeu de artă contemporană, este ceea ce, în viziunea Teatrului Postnațional Interfonic, este un Teatru de Astăzi.

Accesul se face prin înscrierea la: noi@interfonic.ro

Ora 17.00,  „Macbeth” – după William Shakespeare, regia: Irina Wintze, Camelia Curuțiu-Zoicaș, Ciprian Scurtea, (producător: Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca – Facultatea de Teatru și Film, Departamentul Român de Teatru)

Producție invitată în FNT în cadrul secțiunii dedicate Facultăților de Teatru din România

Spectacol prezentat  la Teatrul Național „I.L. Caragiale” din București, Sala Mică,

INTRAREA LIBERĂ în limita locurilor disponibile

Ora 17.00,  Stele în lumina dimineții” de Alexandr Galin, adaptarea și regia: Bogdan Cioabă (producător: Universitatea din Pitești – Facultatea de Teologie, Litere, Istorie și Arte)

Producție invitată în FNT în cadrul secțiunii dedicate Facultăților de Teatru din România

Spectacol prezentat la Teatrul Odeon, Sala Studio, INTRAREA LIBERĂ în limita locurilor disponibile.

Ora 17.00, Cartea cu poze a copiilor cuminți” de: The Tiger Lillies, Phelim McDermott, Julian Crouch, regia: Máté Hegymegi, (producător: Teatrul „Tamási Áron” Sfântu Gheorghe).

Spectacol în limba maghiară cu traducere în limba română, prezentat la  Teatrul Național „I.L.Caragiale” din București, Sala Pictură.

Ora 19.00,Lacrimile amare ale Petrei von Kant” de: Rainer Werner Fassbinder, regia: Radu Nica, (producător: Teatrul „Andrei Mureșanu” Sfântu Gheorghe)

Reprezentația are loc la Teatrul Național „I.L.Caragiale” din București, Sala Atelier.

Ora 19.00,Părinți și copii”  de: Brian Friel, regia: Vlad Massaci, (producător: Teatrul Național „I.L. Caragiale” din București)

Spectacolul se joacă la Teatrul Național „I.L.Caragiale” din București, Sala „Ion Caramitru” (Sala Mare).

Ora 20.00,Zăpada/Snow” , după Orhan Pamuk , regia: Bartosz Szydłowski, (co-producție: Teatrul Łaźnia Nowa, Cracovia, Gdańsk Shakespeare Theatre, STUDIO theatregalleryin Warsaw, Stanisław Wyspiański Silesian Theatre in Katowice Polonia)

Spectacol în limba polonă, cu traducere în limbile în română și engleză, prezentat la

Teatrul Național „I.L. Caragiale” din București, Sala Studio. 

Ora 20.30,  Vrabia”,   textul și regia: Leta Popescu, (producător: Teatrul Dramatic „Fani Tardini” Galați)

Spectacolul se joacă la Teatrul Odeon, Sala Majestic.

Ora 21.00,  Partea 1. Iubirea”m pe texte ale întregii echipe Reactor, regia: Petro Ionescu, (producător: Reactor de creație și experiment Cluj-Napoca)

Spectacolul se joacă la unteatru.

Ora 23.00,  „Carnavalul” (episodul 1) , după opera lui I.L. Caragiale, scenariul radiofonic, regia și ilustrația muzicală: Alexa Visarion

(producător: Teatrul Naţional Radiofonic, 2022).

Spectacol în cadrul secţiunii Intersecții în FNT: FNT ON AIR. Premieră, la Radio România Cultural și pe www.eteatru.ro, în colecția FNT 2022.

Ora 23.05,Încercarea” de Marivaux, regia artistică: Olimpia Arghir (producător: Teatrul Naţional Radiofonic, 1973).

Spectacol în cadrul secţiunii Intersecții în FNT: FNT ON AIR. In memoriam Valeria Seciu, la  Radio România Actualități și pe www.eteatru.ro, în colecția FNT 2022.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.