VIDEO: Oana Răsuceanu – „Ne dorim să se joace cât mai des”!

Despre spectacolul de dans contemporan „Interior/Exterior”, au aflat Andreea și Alex de la scenarista și regizoarea Oana Răsuceanu, invitată în matinalul „Bună dimineața, București!”, pe 98.3 FM și live pe Facebook-ul București FM.

„În martie – mai 2020, stând în casele noastre, eu, Iulia Rugină, Ana Gopian și Viorel Petric, ne-am dat seama că am vrea să facem niște interviuri, adică să luăm la cald niște păreri ale oamenilor din jurul nostru pe ZOOM despre cum le este în perioada aia, nu știam exact ce înseamnă și ce o să facem. Aveam noi o idee, un posibil documentar, să îl scoatem peste 10 ani. Poate chiar o să o facem pentru că este foarte mult brut adunat.

Am planificat aceste interviuri, am stat la povești pe baza unei structuri gândite exact ce vrem, ce ne dorim să aflăm. Din treaba asta am mai făcut un pas mai aproape de mine și de experiența mea și am ajuns la niște personaje feminine pe care le-am păstrat, apoi am ajuns la ideea de a îmbina mișcarea cu o mică parte din ceea ce am făcut atunci, din înregistrările astea video.

Cred foarte tare că mișcarea corporală te poate susține, te poate ajuta să transpui absolut orice gând, oricât de adânc, abstract, concret. Corpul este absolut fascinant să tot să îl descoperi și să vezi câte căi nelimitate sunt de a transmite. Aici mai sunt niște elemente: mișcarea corporală apoi este tot universul sonor, muzica, elemente de scenografie.”, a declarat Oana Răsuceanu.

Dacă vrei să afli unde se joacă spectacolul, cât timp durează, până când se poate viziona și cine joacă în spectacol, vezi VIDEO.

„Aici mi se pare că, deocamdată, s-au aliniat foarte ușor, cursiv. Ne dorim să se joace cât mai des și, apoi, ce îmi doresc eu foarte mult și sper să reușesc la anul, este să ajungem cu el în cât mai multe locuri din țară, în cât mai multe orașe. Asta este o prioritate a mea pentru 2023.”, a spus Oana Răsuceanu.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.