10 noutăți de top de la Editura Litera pentru sezonul toamnă – iarnă
Articol de , 8 noiembrie 2022, 13:30
Descoperă noutățile editoriale ale lunilor octombrie – decembrie și completează-ți lista de lectură cu cele mai interesante cărți ale momentului!
Cauți o lectură care să te pună pe gânduri sau o carte pe care să o savurezi într-un weekend, cuibărit pe canapea? O carte amuzantă, o carte despre realitățile momentului sau o lucrare de dezvoltare personală care să te ajute să îți mai lămurești din întrebările interioare? Oricare ar fi nevoia ta, la Litera găsești mereu ceva bun de citit.
„Lumina din noi. Cum să învingi în momente dificile“, Michelle Obama
Într-o continuare inspirată a cărţii sale de memorii atât de bine primită de critici, bestsellerul „Povestea mea“, fosta primă-doamnă Michelle Obama împărtășește sfaturi de înțelepciune practică şi strategii puternice care te vor ajuta să rămâi optimist şi echilibrat în această lume nesigură…
Cartea va fi publicată simultan în 14 limbi și în 27 de țări din întreaga lume, urmând ca numărul acestora să crească. Ediția tipărită a cărții „Lumina din noi“ este disponibilă pentru precomandă pe Litera.ro.
Cartea „Inimile noastre rătăcite“, de Celeste Ng, apare pe rafturile din țară în luna octombrie. O poveste despre felul în care societățile așa-zis civilizate pot ajunge oarbe în fața celor mai cumplite nedreptăți. Despre puterea artei – dar și despre limitările sale – de a produce o schimbare în lume, despre moștenirea pe care o lăsăm copiilor noștri și despre cum poate oricare dintre noi să-și păstreze inima intactă într-o lume distrusă.
„Recunoscută pentru tematici precum familia, problemele rasiale și relațiile interumane, Ng crește aici miza, cu o poveste intensă, abordând subiecte ca brutalitatea poliției, protestele politice, interzicerea cărților incomode și discriminarea rasială… Ca și în cazul romanelor sale precedente, stilul narativ nu va dezamăgi nici o clipă.“, Library Journal.
Pe țărm, Abdulrazak Gurnah
„Dureros de bun… mai mult decât un roman elocvent: unul necesar… rafinat, de o eleganță aparte și captivant de la prima până la ultima pagină.“, declară Sunday Telegraph
Semnată de laureatul Premiului Nobel pentru literatură în 2021, cartea „Pe țărm“ este o narațiune excepțională, cu personaje care surprind permanent și care vor depăși așteptările cititorilor, cu fiecare pagină.
„Povești împletite delicat și dezvăluite treptat, care se desfășoară pe tot globul… un roman uluitor și superb… De la primele rânduri știm că suntem în mâinile unui scriitor autentic, ale unui om care are ceva de spus despre lume.“, The Observer.
Către paradis, Hanya Yanagihara
După succesul cărții „O viață măruntă“, geniala autoare Hanya Yanagihara revine cu volumul „Către paradis“, un roman îndrăzneț care explorează universul familiei, prin toate aspectele sale: iubire, pierdere, promisiuni, utopie.
Romanul e compus din trei secțiuni distincte, dar interdependente, unite într-o simfonie captivantă și ingenioasă, în timp ce notele și temele recurente ale scrierii se adâncesc și se îmbogățesc reciproc.
Influența socială. Cum să obții ce vrei fără compromisuri, Zoe Chance
O carte care trebuie citită cu tenacitate! Zoe Chance, renumita profesoară de la Universitatea Yale, a realizat un ghid excepțional care te va ajuta să-ți dezvolți charisma, să negociezi relaxat și să fii apt să detectezi manipulările la timpul potrivit, pentru a te apăra.
De fapt, cartea „Influența socială“ îți va confirma că ai fost înzestrat din naștere cu abilitatea de a-i influența pe ceilalți, dar ai suprimat această putere, în ideea de a respecta regulile, de a aștepta până îți vine rândul. O lectură prin care o să-ți redescoperi această superputere.
Făuritorul de lacrimi, Erin Doom
Între zidurile Mormântului, orfelinatul în care a copilărit Nica, poveștile și legendele au fost întotdeauna spuse la lumina lumânărilor. Cea mai faimoasă este cea a făuritorului de lacrimi, un meșter misterios cu ochi limpezi ca sticla, vinovat de crearea tuturor fricilor și neliniștilor care sălășluiesc în inimile oamenilor. La 17 ani, Nica lasă în urmă poveștile sumbre ale copilăriei, pentru că cel mai mare vis al ei este pe cale să devină realitate. Soții Milligan au început procesul de adopție și sunt gata să-i ofere familia pe care și-a dorit-o mereu… Așa pornește povestea cărții care va surprinde pe fiecare cititor. O carte în care o vei însoți pe Nica, tânăra dulce și curajoasă, în apărarea visului său. Și poate chiar o lectură care te va întoarce spre visele tale.
Motanul care voia să salveze cărțile
„Excentric și emoționant deopotrivă, «Motanul care voia să salveze cărțile» ne invită să ne amintim ce bucurie poate fi să te cuibărești în pat cu o carte bună și să savurezi plăcerea tactilă de a întoarce pagină după pagină, captivat de o poveste frumoasă.“, The Japan Times.
Anticariatul Natsuki este o prăvălioară cu cărți second-hand, situată la marginea orașului. Înăuntru, rafturile, pline cu volume minunate, tronează impunătoare, înalte până la tavan. Lui Rintarō Natsuki îi place nespus acest spațiu primitor, creat de bunicul său. Își petrece multe ore aici, citind în voie. Este refugiul perfect pentru un puști retras și pasionat de lectură.
Paginile cărții dosesc aventuri palpitante și misiuni de salvare. „Motanul care voia să salveze cărțile“ este o poveste înduioșătoare despre găsirea curajului, despre compasiunea pe care le-o arătăm celor din jur – și despre puterea nemaipomenită a cărților.
Încredere, Hernan Diaz
Chiar și în tumultul și efervescența anilor ’20 ai secolului trecut, toată lumea din New York a auzit de Benjamin și Helen Rask. El este un magnat legendar de pe Wall Street; ea este fiica unor aristocrați excentrici. Împreună au urcat până pe cele mai înalte piscuri ale unei lumi de o bogăție aparent fără margini – totul în timp ce deceniul de excese și speculații se apropie de sfârșit. Dar cu ce preț și-au adunat ei averea uriașă? Iată misterul din centrul romanului.
„Complex, pasionant și mereu surprinzător… Caracterul imprevizibil al firului narativ este cel care-i conferă cititorului o plăcere imensă… Diaz exploatează cu măiestrie patrimoniul literar… Un roman încântător și inteligent.“, The New York Times.
„O poveste fascinantă despre clasele sociale, capitalism și lăcomie. Rezultatul este o alchimie metaficțională de largă respirație, o realizare fără pereche.“, Esquire.
Leadership, Henry Kissinger
Henry Kissinger, diplomat și politician, observă strategiile a șase figuri importante ale secolului XX și prezintă o teorie unificată a leadershipului și a diplomației.
„Unul dintre diplomații legendari ai Americii găsește esența politicii de stat în aceste portrete revelatoare ale unor lideri mondiali […] Kissinger adaugă analizei sale obiective observații direct de la sursă. Portretele politicienilor care transformă slăbiciunea și înfrângerea într-o putere reînnoită sunt captivante. Este un studiu vital al puterii în acțiune.“, Publishers Weekly.
Zov, Pavel Filatyev
Un soldat rus care vorbește împotriva războiului, memorii-reportaj
Pavel Filatyev a luat parte la invazia Ucrainei. Războiul l-a șocat atât de tare, încât a riscat cu închisoarea pentru a scrie o expunere despre problemele morale pe care le vede în acțiunea militară a Rusiei. De atunci, soldatul a fugit în Franța, unde a cerut azil și acum își împărtășește povestea.
„Știu că acest gest de pace mă va costa scump, dar nu pot să-mi tac conștiința… Nu mi-a fost frică de războiul din Ucraina, dar m-a durut că nu am putut schimba nimic. Mi-e teamă să public acest text în țara mea, să-mi exprim părerea, pentru că nu se mai poate spune adevărul în Rusia… Un viitor fericit pentru țara noastră devine din ce în ce mai îndepărtat. Nu războiului!“