Noi marcaje de informare pentru șoferii care circulă prin pasajul Unirii

foto: Mircea Apostolescu

Primăria Sectorului 4 a montat marcaje rutiere suplimentare şi porţi de presemnalizare la intrările de pe cele două sensuri de mers ale Pasajului Unirii, astfel încât numărul accidentelor să fie redus la maximum posibil.

Începând din această săptămână, şoferii care circulă prin tunelul rutier din centrul Capitalei au la dispoziţie noi marcaje de informare, în completarea celor existente deja, care să le atragă atenţia în privinţa respectării limitei omologate de înălţime, de 3,5 metri, precizează autoritatea locală într-un comunicat.

Potrivit sursei citate, noile marcaje, de culoare roşie, trasate pe partea carosabilă a celor două sensuri de circulaţie, au o suprafaţă de cinci metri pătraţi fiecare şi se află la o distanţă de 50 de metri faţă de intrarea în tunel, în zone de maximă vizibilitate. Totodată, pentru a veni în sprijinul conducătorilor auto, înaintea celor două porţi gabaritice ale pasajului existente, au fost montate alte două porţi de presemnalizare, la o distanţă de 30 de metri faţă de intrările în pasaj.

Primăria menţionează că noile limitatoare sunt prevăzute cu indicatoare pe care este trecută înălţimea maximă admisă pentru ca vehiculele să poată traversa în siguranţă tunelul rutier, fără riscul blocării acestora în interior. Mai mult, bara transversală a noilor porţi este prevăzută cu o serie de elemente de atenţionare, sub forma unei „perdele metalice”.

„Toate aceste mijloace de presemnalizare, avizate, de altfel, de către Comisia Tehnică de Circulaţie a Capitalei, au fost instalate în urma incidentelor ce au avut loc în Pasajul Unirii, în cele două luni de zile de la redeschiderea acestuia, după finalizarea lucrărilor de punere în siguranţă. Măsura luată de Primăria Sectorului 4 are scopul de a reduce la maximum posibil numărul incidentelor rutiere, cauzate de nerespectarea indicatoarelor rutiere privind regimul de înălţime din zonă şi a regulilor de circulaţie, precum şi de a proteja investiţiile administraţiei locale, realizate din fonduri publice. (…) Şoferii vor fi informaţi şi atenţionaţi în privinţa limitei de înălţime din zonă şi prin intermediul aplicaţiei de navigaţie WAZE, care transmite, în momentul de faţă, atât un avertisment grafic referitor la limita de înălţime de 3,5 metri a porţilor gabaritice, cât şi un semnal sonor”, se mai arată în comunicat.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.