Luptele continua in regiunea Donetk

Fortele ruse au distrus infrastructura critica din sudul orasului Herson inainte de retragere- comunicatii, apa, caldura, electricitate, a declarat presedintele ucrainean.
Volodimir Zelenski a promis ca vor fi facute reparatii si vor fi luate masuri de deminare.
El a mai afirmat ca trupele ucrainene au preluat controlul a peste 60 de asezari din regiunea Herson iar in est, in regiunea Donetk au loc lupte inversunate.
„Acolo este un iad. Dar unitatile noastre se apara demonstrând curaj, rezista presiunii teribile a ocupantilor si mentin liniile noastre de aparare” a spus Zelenski.
Liderul de la Kiev a explicat ca acest lucru este foarte important, pentru ca, datorita unei aparari puternice in regiunea Donetk, armata Ucrainei poate desfasura operatiuni ofensive în alte directii.

Autoritatile proruse au anuntat ca orasul ucrainean Ghenicesk devine temporar capitala administrativa a regiunii.
Toate autoritatile principale sunt concentrate aici, a declarat Aleksandr Fomin, purtator de cuvant al vicepresedintelui guvernului instaurat de Moscova in regiune.
Ghenicesk este un oras- port ucrainean la Marea Azov, capitala districtului cu acelasi nume, situat la 210 kilometri de Herson,
Ministerul rus al Apararii a transmis ca retragerea trupelor ruse din orasul Herson de pe malul drept al fluviului Nipru s-a facut fara pierderi de echipament si personal.

Fortele ruse sunt pe cale sa paraseasca intreg malul drept al Niprului in fata ofensivei ucrainene.
Autoritatile ruse au cerut locuitorilor orasului Nova Kahovka, locul unui baraj cheie pe fluviu, sa fie pregatiti sa plece.
Seful administratiei ruse, Pavel Filipciuk a declarat ca oamenii din serviciul sau si locuitorii orasului se vor retrage intr-un loc sigur pentru ca exista suspiciuni ca barajul ar putea fi avariat de rachete. Filipciuk a adaugat ca „fortele ucrainene au facut din administratia orasului tinta numarul unu pentru un atac terorist”.
El a mai afirmat ca oamenii trebuie sa fie pregatiti sa se indrepte spre regiunea Krasnodar, unde vor fi adapostiti in imobile incalzite, vor primi mese regulate si ajutor financiar.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.